ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο άδικος χαμός της 42χρονης συναδέλφου μας, αναδεικνύει το αδιέξοδο χιλιάδων εργαζομένων τόσο στην επιχείρηση Καρυπίδης, όσο και σε άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στην απλήρωτη εργασία και την ανεργία, ως αποτέλεσμα της αντεργατικής νομοθεσίας.
Εργαζόμενοι με πολλά χρόνια εργασίας στην πλάτη, παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, μόνο και μόνο για να μην απεμπολήσουν το δικαίωμα τους στην αποζημίωση, στα δεδουλευμένα τους. Αναγκάζονται να ζουν με ένα κουτσουρεμένο επίδομα επίσχεσης που βγαίνει ύστερα από χίλια ζόρια, αγωνίζονται για έκτακτες ενισχύσεις που δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά τους έξοδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω κυβερνητικών δηλώσεων για το θάνατο της συναδέλφισσας μας, δείχνει προκλητικό θράσος, προκαλεί τους εκατοντάδες εργαζόμενους της επιχείρησης Καρυπίδη, προσπαθώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της.

Οι 1.400 εργαζόμενοι της «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ», συνεχίζουν να στερούνται καθημερινά τα απαραίτητα, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 18 μήνες. Πάνω σε αυτό το έδαφος οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αναγκάζονται να τρέχουν σαν τις άδικες κατάρες προκειμένου να προστατεύσουν τη δουλειά τους και τη ζωή τους, κυνηγώντας την εργοδοσία άλλων διάδοχων επιχειρηματικών ομίλων που επιχειρούν σχεδόν καθημερινά να ανοίγουν καταστήματα σε αρκετές πόλεις και συνοικίες, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια νόμους που προστατεύουν τους εργαζομένους σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων.

Μεγάλες επιχειρήσεις super-market όπως οι «MARKET IN», «DISCOUNT», «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», έχουν πάρει καταστήματα της «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ» και ήδη άρχισαν να τα λειτουργούν με νέους εργαζόμενους, πετώντας τους εργαζόμενους της Καρυπίδης στην ανεργία, διευκολύνοντας παράλληλα τον παλιό εργοδότη να μην καταβάλει ούτε τα δεδουλευμένα ούτε τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο προ ημερών αίτημα του Πανελλαδικού σωματείου εργαζόμενων του «Καρυπίδη» προς το Υπουργείο Εργασίας για τριμερή συνάντηση μεταξύ των εργαζόμενων και των διαδόχων-επιχειρηματικών ομίλων που προσπερνούν αποφάσεις και νόμους, προχωρώντας σε άνοιγμα καταστημάτων χωρίς τους εργαζόμενους του «Καρυπίδη», η απάντηση που δόθηκε από την κυβέρνηση ήταν απαράδεκτη καθώς κρύφτηκε πίσω από το ρόλο της επιθεώρησης εργασίας, κάνοντας για πολλοστή φορά μπαλάκι τους εργαζόμενους.

Και όχι μόνο αυτό! Με ενεργό ρόλο υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, έστειλε περιπολικά, άνδρες της ασφάλειας και κλούβες των ΜΑΤ, απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης που σήμερα με ψεύτικα δάκρυα δήθεν υπερασπίζεται, προκειμένου να διευκολύνουν την εργοδοσία της "Market in" να αφαιρέσει εξοπλισμό και εμπορεύματα από καταστήματα του Καρυπίδη στη Θεσσαλονίκη. Ποιος και για ποιο λόγο έστειλε τα ΜΑΤ στους εργαζομένους; Ποιος έδωσε εντολή να βρίσκονται δυνάμεις καταστολής σε παράνομη και εν κρυπτώ μεταφορά εξοπλισμού και εμπορευμάτων;

Ο άδικος θάνατος της συναδέλφου μας, φανέρωσε την υποκρισία όλων όσων σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν τους εργαζόμενους στον Καρυπίδη και τις δυσκολίες τους.

Καλούμε τους συναδέλφους στα s/m Kαρυπίδη να στηρίξουν τον πολύμηνο αγώνα τους, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, απέναντι στην κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την εξάντληση

από την απληρωσιά. Για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών, για τη συνέχιση της εργασιακής σχέσης των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που διαδέχονται την «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει μόνος του!

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, υλική και ηθική, των συνδικαλιστικών οργανώσεων!

Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας προς τις δημόσιες υπηρεσίες, την Εφορία, τους Δήμους, ώστε να τερματιστεί η θηλιά των εξόδων και των λογαριασμών που πνίγουν καθημερινά τους εργαζόμενους.

Να δοθεί εδώ και τώρα νέα οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους του Καρυπίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου