ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα Σωματεία και τους εργαζόμενους.
Έχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία και να την επικαλούνται, αυτοί που έφεραν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό την Κυριακή του Πάσχα, που έφεραν τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης σε τροπολογία σύμβασης για τα ψάρια και χθες βράδυ έβαλαν το χτύπημα της απεργίας σε τετελεσμένη συζήτηση που αφορούσε τους δορυφόρους και το διάστημα.
Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου έχουν βάλει στο μάτι τους εργατικούς αγώνες και τα Συνδικάτα, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά που έχει απομείνει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στάση της έχει αποθρασύνει την εργοδοσία, σε σημείο την προηγούμενη εβδομάδα να κινητοποιούνται ΜΑΤ και εισαγγελείς, προκειμένου να συλλάβουν απλήρωτους εργαζόμενους 18 μηνών, επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.
Σήμερα δόθηκε μια πρώτη, μικρή απάντηση στην εργοδοσία και τους ανθρώπους της στο πολιτικό σύστημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο τους και μαχητικότητα να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να δοθεί μήνυμα στη μεγαλοεργοδοσία και στους ανθρώπους της σε κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, πως με νόμους και καταστολή δεν καταργείται η πάλη των τάξεων.
Η εργατική τάξη θα σπάσει στην πράξη όσους νόμους κι αν φέρουν που θα στοχεύουν στον παροπλισμό της, που θα περιορίζει το δικαίωμά της να αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

2 σχόλια:


  1. Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταργούν το δικαίωμα στην απεργία.

    Η αύξηση του ποσοστού απαρτίας ισοδυναμεί

    με ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην απεργία

    Το Σύνταγμα στο άρθρο 23 παρ. 2 αναγνωρίζει ρητά το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Δεν υπάρχει νομίζω άλλο συνταγματικό δικαίωμα που η αναγνώρισή του πέρασε μέσα από τόσες εκατόμβες νεκρών και για το οποίο χύθηκε τόσο ανθρώπινο αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύμφωνη με το Σύνταγμα νομοθέτηση απαιτεί όχι μόνο τη μη αύξηση του αριθμού της απαρτίας της γενικής συνέλευσης αλλά αντίθετα την τροποποίηση του άρθρου 20 παρ. 1 ν. 1264/82 το οποίο εισάγει έναν αδικαιολόγητο διαχωρισμό (επαναλαμβάνοντας άκριτα το ν. 2151/1920 που μόλις αποποινικοποίησε την απεργία) και το οποίο αναγνωρίζει μόνο για τις τοπικές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ως αρμόδιο όργανο την γενική συνέλευση. Σε όλες τις άλλες οργανώσεις –πρωτοβάθμιες πανελλαδικής έκτασης, δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες- αναθέτει την άσκηση του απεργιακού δικαιώματος στα διοικητικά συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή