ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ

Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο του Εμπορίου, να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, ώστε να εκφραστεί μαζικά η συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, αλλά και στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη που αποφάσισε η ΟΙΥΕ, καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είναι απεργίες που πρέπει να πάρουν πάνω τους οι εργαζόμενοι και οι ταξικές δυνάμεις, καθώς ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ΟΙΥΕ, βρίσκονται στην απέναντι όχθη των εργατικών συμφερόντων, των αγωνιών και των διεκδικήσεών μας.
Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα εκπτωτικά χωριά, στα supermarket. Τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες που αφορούν την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η οποία κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του Εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.
Με προμετωπίδα τα μεγάλα εκπτωτικά χωριά, τις διαφορετικές εργοδοσίες μικρές και μεγάλες που αναπτύσσονται μέσα σε αυτά, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και "λύκους" που ως σήμερα κρύβονταν πίσω από την ψεύτικη σημαία του καλού εργοδότη, επιχειρείται ενιαία το χτύπημα της Κυριακής αργίας, το συνολικό ξεζούμισμα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Στα εκπτωτικά χωριά οι εργοδοσίες των "Μcarthurglen" και του "Smartpark" μαζί με τις πάνω από 150 επιχειρήσεις εμπορίου και επισιτισμού που βρίσκονται στους χώρους τους, δυναμώνουν την επίθεσή τους, προχωρώντας σε άνοιγμα των καταστημάτων, στις 26 Δεκέμβρη - 2 Γενάρη αλλά και στα Θεοφάνεια. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία εμπορίου και επισιτισμού καθώς και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, έδωσαν ήδη μια πρώτη απάντηση με μαζική εξόρμηση - παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό, δίνοντας θάρρος και κλίμα ανάτασης στους εργαζόμενους.
Ίδια είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα. Οι εμπορικές αλυσίδες σε κάθε υποκλάδο του Εμπορίου, ξεσαλώνουν. Από τα καταστήματα στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους ως και τις συνοικίες, η εξάντληση και η εργοδοτική ασυδοσία κυριαρχούν. Δίπλα στις μεγάλες αλυσίδες των supermarket που ανοίγουν τις Κυριακές, βρίσκεται πλέον και ο "Σκλαβενίτης", στοιχείο που εκθέτει από όλες τις μπάντες τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε απεργιακές παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις, σε εργασιακούς χώρους, σε εμπορικές αλυσίδες. Καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν στο πετσί τους την ασταμάτητη εργασία 7 μέρες τη βδομάδα, να μη φοβηθούν να καταγγείλουν στα σωματεία τους την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν. Να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία τους, να μπαίνουν και οι ίδιοι μπροστά σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοί μας στον "Καρυπίδη", που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία, δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα συντονισμένα την επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας ΜΑRKET IN. Συνάδελφοί μας εμποροϋπάλληλοι δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζομένων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.
Η στάση της εργοδοσίας της MARKET IN δεν μπορεί να περάσει έτσι! Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το Σάββατο 16 Δεκέμβρη ενιαία σε κάθε πόλη να διαδηλώσουν έξω από τα καταστήματα της ΜΑRKET ΙΝ, ενημερώνοντας τους συναδέλφους της επιχείρησης και όχι μόνο, για τις άθλιες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία αλλά και για το χέρι βοήθειας που της δίνει σταθερά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. Είναι το πλαίσιο διεκδικήσεων που βάζει συνολικά το ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό θα πρέπει να μπουν μπροστά στις διεκδικήσεις αλλά και στα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν. Να βγάλουν τις ανακοινώσεις τους, να δυναμώσουν την παρέμβασή τους στα εμπορικά γκέτο κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου