ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ S/M


                   Καταδικάζει την παρέμβαση της εργοδοσίας στα σωματεία                      
  η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

    Το ζήτημα της ωμήςπαρέμβασης της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχαιρεσίες του σωματείου - μηχανισμού με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής», τέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).
    Η συνεδρίαση συγκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), οι δυνάμεις της οποίας έχουν καταγγείλει πως στις αρχαιρεσίες που ξεκίνησαν στις 18 Σεπτέμβρη και ολοκληρώθηκαν σήμερα, «αλωνίζουν» στελέχη της εργοδοσίας και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, σέρνοντας μπροστά στην κάλπη τους εργαζόμενους με απειλές και εκβιασμούς, προκειμένου να «αναδείξουν» τους ανθρώπους των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ ως ...εκπροσώπους τους στο «σωματείο» και τα δευτεροβάθμια όργανα του κλάδου.
    Στην απόφασή της η ΟΙΥΕ καταδικάζει «την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκείται σε εργαζομένους στα Σούπερ Μάρκετ, με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών και άλλων προσώπων εμπιστοσύνης της εργοδοσίας, προκειμένου να εγγραφούν στο ως άνω σωματείο, να συμμετέχουν στις εκλογές και να επιλέξουν ψηφοδέλτιο της δικής τους "προτίμησης", όπως έχει καταγγελθεί από εργαζόμενους».
    Μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση της νέας διοίκησης, προαναγγέλλει πως θα κληθεί σε εξηγήσεις η εμπλεκόμενη οργάνωση - μέλος της. Ζητά την ανάκληση της πρόσθετης παρέμβασης που έγινε από συνδικαλιστές στο όνομα της ΟΙΥΕ κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων, εφόσον επιβεβαιωθεί από το Πρωτοδικείο πως πραγματοποιήθηκε τέτοια παρέμβαση.
    Στη συνεδρίαση οι προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές που πρωταγωνιστούν όλες αυτές τις μέρες στις εκλογές - παρωδία επικαλέστηκαν αστεία επιχειρήματα, με τα οποία επιβεβαίωσαν το ρόλο που έχουν αναλάβει. Παρουσίασαν ως «απλούς εργαζόμενους» τα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο ενώ κατηγόρησαν τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ ότι θέλουν να ματαιώσουν τις εκλογές του «σωματείου» επειδή έχουν μαζική συμμετοχή...
   Ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκλεγμένος στη διοίκηση της ΟΙΥΕ, σε δήλωσή του τονίζει:
«Τα πράγματα είναι πλέον καθαρά. Το συγκεκριμένο "σωματείο" αποτελεί ένα μόρφωμα που ξεπερνά ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα και φαντασιώσεις των εργοδοτών. Ξεπερνά ακόμα και το αίσχος των Ενώσεων Προσώπων, που φτιάχνονται κατά παραγγελία των εργοδοτών για να υπηρετήσουν την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Χιλιάδες εργαζόμενοι φτάνουν μπροστά στην κάλπη κατ' απαίτηση, ακόμα και με τη συνοδεία, διευθυντών και προϊσταμένων, με την παρακολούθηση ανθρώπων της ασφάλειας του Σκλαβενίτη, με οδηγίες για το τι και πως θα ψηφίσουν. Οι καταγγελίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, τα έγγραφα με τις "οδηγίες" της εργοδοσίας, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.
Η στάση των συνδικαλιστών που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις διαδικασίες και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας επιβεβαιώνουν συνεχώς πόσο "λερωμένοι" βρίσκονται μέσα στο βούρκο του εργοδοτικού συνδικαλισμού στον οποίο κυλιούνται. Οι δήθεν εξηγήσεις που έδωσαν για την παραπάνω κατάσταση κινούνται στο όριο της φαιδρότητας, προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο με αστείους αντιπερισπασμούς ανάξιου σχολιασμού. Η ΔΑΣ θα τοποθετηθεί συνολικά για αυτό το εργοδοτικό μόρφωμα και τις διαδικασίες του, αμέσως μετά το τέλος των αρχαιρεσιών-παρωδία.
Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς είναι μια: "Έξω οι εργοδότες και οι εκπρόσωποί τους από τα σωματεία μας"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου