ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤA NOTOS



Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
Κάθε χώρος δουλειάς ορμητήριο αγώνα.
Η ‘Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί κάθε εργαζόμενο στον κλάδο να μπει μπροστά για την οργάνωση της πάλης, δυναμώνοντας το σωματείο και παλεύοντας ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για ανάκτηση των απωλειών και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών.
Οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα Νοτος μάζεψαν υπογραφές και πήραν απόφαση για Απεργία την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ανάγκη να πυκνώσουν σε όλο τον κλάδο, σε κάθε κατάστημα με συζήτηση πάνω στα προβλήματα, με δράσεις που να δυναμώνουν το ρεύμα αντίδρασης και βάζουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας και στην προσπάθεια τρομοκράτησης όποιου σηκώνει κεφάλι.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι των πολυκαταστημάτων Νοτος πήραν απόφαση για Απεργία για να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας να ανοίξει.
Παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. 
Δεν θα περάσει η προσπάθεια της εργοδοσίας να στοιχίσει τους εργαζόμενους πίσω από τα δικά της συμφέροντα, μιλώντας για κοινές θυσίες και «αναγκαίο κακό» το να δεχτούμε μειώσεις μισθών, τσάκισμα των Σ.Σ.Ε ή το να ανοίξουν τα μαγαζιά γιατί ανοίγουν και άλλοι ή για να ανέβει ο τζίρος.
Προβλέπεται σκληρός χειμώνας και με τα μέτρα που έχουν περάσει και κυρίως είναι αυτά που βρίσκονται μπροστά, όπως η κλιμάκωση της επίθεσης στα Εργασιακά και στο δικαίωμα της Απεργίας και τη συλλογική δράση, τα μέτρα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και θα ξεπατώσουν και τους εργαζόμενους και χιλιάδες ακόμα αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.
Η ‘Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους να δείξουν και έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στην Απεργία των εργαζομένων του Νοτος την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη στις 10.00π.μ έξω από το κατάστημα.
Τα αιτήματα μας:
· Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
· Κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
· Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου