ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


    Μαζική και μαχητική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «Discount Markt» στην Ξηροκρήνη και πορεία στους δρόμους της περιοχής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» συνεχίζοντας τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
    Οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλους κλάδους, Λαϊκών Επιτροπών, Γυναικείων Συλλόγων (μελών της ΟΓΕ) και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα όπου παρέμειναν για περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης με τις ανακοινώσεις τους από τα μεγάφωνα και με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους κυβέρνηση και εργοδοσία και καλούσαν το λαό της περιοχής να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά.
    Στο πλαίσιο της κινητοποίησης κρατούσαν πανό ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Εδώ, εδώ μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 300 ευρώ» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».
    Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιτρέπει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν τα πρώην καταστήματα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων της. Όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του καταστήματος στην Ξηροκρήνη που από την περασμένη Δευτέρα λειτουργεί από την επιχείρηση «Discount Markt».
    Οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.
    Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σε κάθε άλλο κατάστημα που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν άλλες αλυσίδες Σ/Μ χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας τους.
    Μετά την κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Ξηροκρήνης ενημερώνοντας το λαό της περιοχής για τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων κυβέρνηση και εργοδότες.
Την Τρίτη 14 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» από το Πανελλαδικό τους Σωματείο και τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_8.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου