ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» Β. ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ


Εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, διεξάγονται από σήμερα και έως την Τρίτη 31 Μάη.
Συγκεκριμένα σήμερα οι κάλπες στήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 12.30 μ.μ έως τις 8.30 μ.μ. Αύριο Δευτέρα και την Τρίτη,την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 (ώρες 11.30-19.30) σε χώρο δίπλα στο Εμπορικό Κέντρο "Μακεδονία" και στην Καβάλα, καθώς και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 (ώρες 11.30-19.30)   η ψηφοφορία θα συνεχιστεί στο ίδιο μέρος, από τις 11.30 π.μ. έως τις 7.30 μ.μ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»


Καμία συναίνεση, κανένας συμβιβασμός

    Εδώ και 2 μέρες η επιχείρηση διακινεί μια εξουσιοδότηση και ζητά να υπογράψουμε ότι δίνουμε εντολή σε δύο δικηγόρους, προφανώς της εταιρείας, να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της εταιρείας κατά τη συζήτηση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας - εξυγίανσης (άρθρο 106Β).  Στην τελευταία παράγραφο μάλιστα εντός εισαγωγικών αναφέρει και τις ημερομηνίες που θα γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα προσκυνήσουμε τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ούτε θα αποδεχτούμε να ματώνουμε γι' αυτά. Καμιά ηττοπάθεια, κανένας συμβιβασμός! Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, θα τους αντιμετωπίσουμε!

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Εκεί που σαν σήμερα, πριν 53 χρόνια, ο βουλευτής της ΕΔΑ και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, που οδήγησε στο θάνατο του, λίγες μέρες μετά ολοκληρώθηκε η πορεία ειρήνης που διοργάνωσε η ΕΔΥΕΘ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 21 ΜΑΗ


   Το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, "απελευθέρωση" των "κόκκινων" δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!



    Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας. Σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το δώρο Πάσχα. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πλήρωσε το επίδομα άδειας του 2015 και το μισθό Δεκεμβρίου του 2015, τώρα μας οφείλει Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και το δώρο του Πάσχα. Τα καταστήματα παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν.

Θ. Κορνάρος: Θεσσαλονίκη 9-11 του Μάη 1936

   Αφιέρωμα στο έργο του Θέμου Κορνάρου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»

  Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουμε σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεών μας, μετά την τριμερή συνάντηση που έγινε την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας και την πρόταση της επιχείρησης. Ομόφωνα αποφασίσαμε τη συνέχιση, διατρανώνοντας ότι δεν υποχωρούμε, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, δεν αντέχουμε πλέον άλλη κοροϊδία.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΔΥΕΘ: ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ


Αγαπητοί φίλοι,

Για τρίτη κατά σειρά χρονιά η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ), στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεών της του μήνα Μάη, οργανώνει «Αγώνα Δρόμου» προς τιμή του δολοφονημένου, το 1963 στη Θεσσαλονίκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να συμβάλετε στην καλύτερη οργάνωση του «Αγώνα», με σκοπό να πάρουν μέρος παιδιά, νεολαίοι και όλοι όσοι μπορούν και θα ήθελαν να πάρουν μέρος.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


    Από τις 8:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας σε δύο σούπερ μάρκετ Καρυπίδη. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα σούπερ μάρκετ στην Πολίχνη, στην οδό Μαυρομιχάλη και στην Βασ. Όλγας 67. Ο λόγος των συγκεντρώσεων είναι η μη πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων. 

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Από την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας

   «Το λουκέτο στα σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης" δεν θα γίνει λουκέτο στα σπίτια μας! Καμία αναμονή! Καμία υπομονή!», τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.  

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

1η ΜΑΗ: ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

    Με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στο Μνημείο των Εργατών του Μάη του '36, ολοκληρώθηκε η φετινή πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Στο χώρο της θυσίας των εργατών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στεφάνια, δίνοντας όρκο για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης.
    Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η εκδήλωση άνοιξε με συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

Π.Α.ΜΕ: 2η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Με μαζική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε το μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μάη, στο πλαίσιο του τριήμερου απεργιακού αγώνα ενάντια στο κυβερνητικό ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο.

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΕΡΓΑΣΙΑΣ»


    Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που γινόταν η τριμερής συνάντηση, αλλά και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης».
    Στο πλευρό των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.

Π.Α.ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


Με μαζική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια με πορεία που κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Παρασκευή 6 Μάη, συγκέντρωση στις 2 μ.μ. μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας,
 την ώρα που πραγματοποιείται η τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία 
καθώς και στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης την ίδια ώρα. 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΩΣ ΕΔΩ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Π.Α.ΜΕ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


 Όλοι στους δρόμους.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις, 
την Παρασκευή 6 Μάη, στις 11 π.μ. στo Αγ. Βενιζέλου,
 το Σάββατο 7 Μάη, στις 7 μ.μ., στo Αγ. Βενιζέλου
 και την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.30 π.μ. στο στo Αγ. Βενιζέλου.
  
     Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), οι οποίοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

8 ΜΑΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Η διοίκηση της Ένωσης απευθύνει κάλεσμα μάχης και αγώνα, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Μαΐου και τις 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα εργασιακά και όλο το «προληπτικό» αντιλαϊκό- αντεργατικό πακέτο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τους «Θεσμούς» και αφορά συνολικά την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»:

   
Φωτο από την σημερινή Γενική Συνέλευση

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΩΣ ΕΔΩ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, ανάκληση από την πλευρά της εταιρείας της απόφασης αυτής, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας και άλλες μορφές.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

  Επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων
 Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες και σήμερα, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας (1.400 εργαζόμενοι στα 131 καταστήματα).
  Σήμερα, στις 11 το πρωί, μέσα από Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν παραπέρα τα βήματα του αγώνα τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9 ΜΑΗ 1936

   
Η πρώτη γυναίκα που πέφτει νεκρή είναι
 η  καπνεργάτρια, κομουνίστρια, Αναστασία Καρανικόλα.

Σε συνθήκες παγκόσμιας ανόδου του εργατικού κινήματος, ξεσπούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απεργιακές μάχες από διαφορετικούς κλάδους. Ο τότε πρωθυπουργός, Ι. Μεταξάς, απαντά για λογαριασμό των εργοδοτών με πρωτοφανή αγριότητα στις λαϊκές κινητοποιήσεις.