ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.30 στο Αγ. Βενιζέλου
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Εργαζόμενη,εργαζόμενε στο εμπόριο,
Απεργούμε όλοι. Να παγώσουν τα πάντα. Να τους δείξουμε οτι εμείς έχουμε τη δύναμη και δεν συμφωνούμε με τα μέτρα τους, με τη μισοζωή.

Η μεγαλοεργοδοσία και οι πολυεθνικές του κλάδου του Εμπορίου, έχοντας στόχο την αύξηση των κερδών τους, εντατικοποιούν καθημερινά την εργασία χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων μέχρι εξαντλήσεως, με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, δουλειά τις Κυριακές, δουλειά πέραν του ωραρίου εργασίας για ανακαινίσεις καταστημάτων, κατάργηση καθιερωμένων αργιών για το Εμπόριο (2/1, Καθαρά Δευτέρα), ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών.
Η κυβέρνηση των μονοπωλίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο για την διευθέτηση του χρέους. Τα άμεσα μέτρα που θέλει να περάσει αφορούν τα εργασιακά και έχουν να κάνουν με τη διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, το ΛΟΚ ΑΟΥΤ, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο, για να έρθει η ανάπυξη πρέπει οι μισθοί να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να δουλεύουμε χωρίς κανένα περιορισμό στο ύψος του μισθού και τον ημερήσιο χρόνο εργασίας.
Για αυτούς τους λόγους έχει σημασία να στηρίξουμε την απόφαση που πήραμε στη Γενική μας Συνέλευση για Απεργία στις 8 του Δεκέμβρη. Να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη του εμπορίου.
Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τον καθένα μας. Το κάλεσμα του σωματείου να φτάσει χέρι με χέρι σε κάθε εργαζόμενο.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Όλες οι εξελίξεις και στο κλάδο μας επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση τώρα. Οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου που τρείς μήνες μετά την συμφωνία με τον Σκλαβενίτη εξακολουθούν να ζουν στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια βλέποντας την πλειοψηφία των καταστημάτων άδεια και κάποια καταστήματα να κλείνουν, οι εργαζόμενοι του Βερόπουλου - MY MARKET που γονατίζουν από την εντατικοποίηση, ενώ τους έλεγαν ότι η νέα συμφωνία θα είναι «εργασιακός παράδεισος», οι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη που παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα και στις πολυεθνικές που καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα και πολλά ακόμα.
Δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων και απεργούμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και αφεντικά θα έρθει μέσα από τις στρατιές ανέργων, το νέο υποκατώτατο μισθό, τη 3ωρη και 4ωρη εργασία, την 5μηνη κακοπληρωμένη δουλειά των προγραμμάτων, τη διαχείριση με ψίχουλα της φτώχειας.
Απεργούμε και παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους, για κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.
Απεργούμε και παλεύουμε για κατώτατο μισθό στα 751, να καταργηθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός για τους εργαζόμενους βάσει της ηλικίας τους.
Απεργούμε και παλεύουμε για κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, σταθερή δουλειά για όλους και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Απεργούμε και παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Απεργούμε και παλεύουμε για να μην είναι κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Δυναμώνουμε το σωματείο. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλης της Ελλάδας απεργούμε! Όλοι για έναν και ένας για όλους!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.30π.μ στο Αγ. Βενιζέλου μαζί με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην προσυγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων 10π.μ Τσιμισκή-Αριστοτέλους.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου