ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ Ε.Κ.Α


Δεν θα παραδώσουμε τα σωματεία και τους αγώνες μας
στα χέρια του κράτους και της εργοδοσίας.
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την δικαστική απόφαση που αποφασίζει την ακύρωση του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, των αποφάσεών του και των εκλογών του. Τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για το συνδικαλιστικό κίνημα. Τα συνδικάτα έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ελέγχουν τις καταστατικές τους λειτουργίες, χωρίς την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Την ώρα που μια σειρά απεργίες και κινητοποιήσεις έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές, την ώρα που συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι, διώκονται ποινικά για τη δράση τους μέσα στο ταξικό κίνημα, τα δικαστήρια έρχονται να παρέμβουν ουσιαστικά στο καταστατικό αποφασίζοντας υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της Alpha Bank που διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΕΚΑ αποκλεισμός των αντιπροσώπων λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες που τους ανέδειξαν!
Με αυτές τις δικαστικές αποφάσεις είναι που θα ξεκινήσει η κουβέντα της διαπραγμάτευσης για την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα…
Τα ταξικά σωματεία θα παλέψουν για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ότι έχει κατακτήσει το ταξικό κίνημα με αγώνες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑ
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!
     Με μια ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει την ακύρωση του 29ου Συνέδριου του ΕΚΑ (Μάιος 2016), των αποφάσεων και των αρχαιρεσιών του.
    Με ένα απαράδεκτο σκεπτικό υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της ΑΛΦΑ Τράπεζας, η δικαστής Σταματία Μητσοπούλου, διατυπώνει τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΕΚΑ αποκλεισμός αντιπροσώπων λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες που τους ανέδειξαν και στη συνέχεια αναφέρει: "Ο έλεγχος του κύρους των κάθε φύσεως εκλογών των οργάνων σωματείων απόκειται στη δικαιοδοτική κρίση των δικαστηρίων και όχι των διοικητικών συμβουλίων ή Γενικών Συνελεύσεων (σ.σ. στη συγκεκριμένη περίπτωση ως Γενική     Συνέλευση θεωρείται το Συνέδριο του ΕΚΑ) των υπερκείμενων οργανώσεων, τα οποία δεσμεύονται από το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της πρωτοβάθμιας οργάνωσης - μέλους της, που αφορά την εκλογή των αντιπροσώπων τους για τα συνέδρια των τελευταίων". Να θυμίσουμε ότι τι συγκεκριμένο σωματείο εμφάνιζε ψηφίσαντες για την Αθήνα από όλη την Ελλάδα και μάλιστα χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Μάλιστα έχοντας τις πλάτες των τραπεζιτών και του κράτους αρνούνταν να προσκομίσει και οποιοδήποτε στοιχείο για τους ψηφίσαντες που παρουσίαζε.
    Η απόφαση του δικαστή ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που άλλωστε γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για να γίνει μέλος σε δευτεροβάθμιο. Ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία.
    Και δε σταματάει εκεί η απόφαση, πάει ένα ακόμα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενη πως μοναδικός κριτής ελέγχου και νομιμοποίησης των διαδικασιών των σωματείων, δεν είναι τα ίδια τα συνδικαλιστικά όργανα και τα καταστατικά τους αλλά τα δικαστήρια, τα οποία αποφασίζουν με κριτήριο, "η δικαστική επέμβαση στη σωματειακή αυτονομία να καθίσταται όσο το δυνατόν ανώδυνη". Οδηγεί δηλαδή τα συνδικάτα και ιδιαίτερα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να παίρνουν αποφάσεις όχι στις ΓΣ και στα συνέδρια τους αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων που θα ορίζουν και τις διοικήσεις!
    Αυτή η κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για λογαριασμό της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου τυφλή προκειμένου να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργατικούς αγώνες, να υπηρετήσει με τις αποφάσεις της τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση. Όταν 9 στις 10 αποφάσεις των δικαστηρίων βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, όταν με ασφαλιστικά μέτρα νομιμοποιούνται δεκάδες "μαϊμούδες" αντιπρόσωποι στα συνδικαλιστικά όργανα, προϊόν της νοθείας και του μαγειρέματος που κάνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με την ευλογία της εργοδοσίας, τότε μόνο έκπληξη δεν προκαλεί αυτή η ωμή παρέμβαση.
    Έχουν τεράστιες ευθύνες οι παρατάξεις ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, όχι μόνο γιατί είναι πρωταγωνιστές και οργανωτές σε όλο αυτό το σάπιο σκηνικό της νοθείας και του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και γιατί στο ΔΣ του ΕΚΑ, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, σαν έτοιμοι από καιρό αποφάσισαν να καταργήσουν την εκλεγμένη διοίκηση και να πάνε στο δικαστήριο να τους διορίσει καινούργια!
Χωρίς να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα αρνήθηκαν με μένος την πρόταση της ΔΑΣ, το ΕΚΑ να καταγγείλει την απόφαση του δικαστηρίου και να μη δεχτεί οι τραπεζίτες και το κράτος να ορίσουν διοίκηση, να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι της Αθήνας και τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ, να υπάρξει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα διεκδίκησης με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εργασίας και άλλες μορφές. Δεν δέχτηκαν ούτε καν την πρόταση να υπερασπιστούν την απόφαση των εργαζομένων και του συνεδρίου του ΕΚΑ στο οποίο πήραν μέρος 1.161 αντιπρόσωποι εκπροσωπώντας 268 σωματεία και χιλιάδες ψηφίσαντες εργαζόμενους.
    Δεν εκπλήσσει βέβαια η στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων. Η ΔΑΣ αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες του 29ου Συνεδρίου είχε εκτιμήσει ότι "το ΕΚΑ παραμένει σφιχτά δεμένο στην αγκαλιά κυβέρνησης και εργοδοσίας". ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ συνέχισαν αυτήν την πορεία νοθείας και εκφυλισμού αρνούμενοι να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις του 29ου Συνεδρίου στα σωματεία μέλη του ΕΚΑ εδώ και 4 μήνες (τυχαίο;;;) και σε προηγούμενο ΔΣ δέχτηκαν να γίνει μέλος του ΕΚΑ, ένα ανύπαρκτο σωματείο σφραγίδα με την ονομασία "Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων" (!!!) που είχε απορριφθεί από το 29ο Συνέδριο αφού δεν ήταν ούτε τοπικό, ούτε κλαδικό, ούτε επιχειρησιακό και είχε και ένα βουνό παρατυπίες.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
    Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στη διοίκηση ΕΚΑ, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργατοϋπάλληλους της Αθήνας και τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ να μη δεχτούν και να μη νομιμοποιήσουν αυτήν την ωμή παρέμβαση των δικαστηρίων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να την καταγγείλουν και να την αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο. Να μην αναγνωρίσουν καμιά νόθα και διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑ.
    Η ωμή παρέμβαση της δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα, εν προκειμένω στο ΕΚΑ, επιβεβαιώνει τις προθέσεις τις κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Μπροστά στο νέο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για τα Εργασιακά, τις ΣΣΕ, τις ομαδικές απολύσεις, κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα απόλυτα χειραγωγημένο, ένα κίνημα δεμένο χειροπόδαρα που δε θα αμφισβητεί και δε θα οργανώνει την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα. Δε θα οργανώνει τους εργάτες και τους ανέργους για να διεκδικήσουν όσα τους στερεί η εκμετάλλευση από τους επιχειρηματικούς ομίλους και οι αντιλαϊκοί νόμοι.
    Επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματα του κεφαλαίου θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα, παραγωγής και αναπαραγωγής συνδικαλιστικών στελεχών και οργανώσεων που δε θα αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου για ένταση της εκμετάλλευσης και αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Ένα κίνημα που θα είναι κολαούζος στον κοινωνικοεταιρισμό και μηχανισμός νομιμοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στους εργάτες, στα πρότυπα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων εργατοπατερίστικων συνδικαλιστικών οργάνων. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.
    Οι εξελίξεις στο ΕΚΑ και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για λογαριασμό του κράτους και της εργοδοσίας, πρέπει να γίνουν κριτήριο για κάθε εργατοϋπάλληλο και άνεργο. Να σπάσει κάθε αυταπάτη ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι αστικές κυβερνήσεις που τους υπηρετούν μπορεί να υποχωρήσουν από τις επιδιώξεις τους και τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να τους ανατρέψει.
    Η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να γίνουν κριτήριο για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή που ανησυχεί και τον απασχολεί η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ακόμα και εάν μέχρι σήμερα στηρίζει ή δείχνει ανοχή σ’ αυτές τις δυνάμεις. Δε χωρούν αυταπάτες για το ρόλο τους, ούτε για τη στάση του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) που δεν αποτελεί παρά τον «αριστερό» ιμάντα υλοποίησης των αντεργατικών σχεδιασμών μέσα στα συνδικάτα και την εργατική τάξη.
     Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Αθήνας να οργανωθούν μαζικά στα συνδικάτα τους. Με Γενικές Συνελεύσεις και άλλες μαζικές διαδικασίες να ζωντανέψουν τα συνδικάτα και να τα μετατρέψουν σε κέντρα οργάνωσης και αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ. Να θέσουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την πάλη για ΣΣΕ και την κάλυψη όλων των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι κατά την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Να δώσουν μια πρώτη μαζική και μαχητική απάντηση στις 17 Οκτώβρη, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, που οργανώνουν πάνω από 420 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

Η ανακοίνωση, για τη στάση των υπόλοιπων παρατάξεων, της  «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο ΕΚΑ. :

    Με τις ανακοινώσεις των παρατάξεων των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ στο ΕΚΑ που συγκροτούν το μπλοκ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποκαλύφθηκε ότι το δικαστικό πραξικόπημα και η ωμή παρέμβαση στο Εργατικό Κέντρο είναι πράξη μεθοδευμένη, καλά σχεδιασμένη από κυβέρνηση, εργοδοσία, στην προκειμένη περίπτωση τραπεζίτες, και τον γνωστό εργατοπατερισμό που χρόνια τώρα βρίσκεται στο σβέρκο της εργατικής τάξης. Να επισημάνουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου βάζει βόμβα όχι μόνο στο ΕΚΑ, αλλά συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μια απόφαση, θυμίζουμε, που ισχυρίζεται ότι τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στον έλεγχο και στη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους με βάση τα καταστατικά τους, αλλά ότι τέτοια αρμοδιότητα έχουν μόνο τα δικαστήρια.
    Μάταια προσπαθούν σαν τη σουπιά να ρίξουν μελάνι για να κρύψουν τη συμφωνία τους στις προωθούμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να αντιστρέψουν την πραγματικότητα γύρω από τις εξελίξεις στο ΕΚΑ και την κατάργηση των αποφάσεων του 29ου Συνεδρίου, να χρεώσουν στη ΔΑΣ και στο ΠΑΜΕ την απαράδεκτη απόφαση. Η τακτική αυτή υπηρετεί στο να στρέψει την προσοχή των εργαζομένων όχι στη μεθόδευση που υπάρχει για την προώθηση αλλαγών στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά μόνο στη νομιμοποίηση όλων αυτών των στοιχείων της νοθείας και του εκφυλισμού. Γι’ αυτό άλλωστε δεν ασχολούνται με άλλο τμήμα της απόφασης του δικαστηρίου που λέει ότι ο αποκλεισμός του σωματείου της ALPHA BANK αλλοιώνει τους συσχετισμούς στη ΓΣΕΕ. Αλήθεια, δεν ξέρει η δικαστής ότι το συγκεκριμένο σωματείο εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ από την ΟΤΟΕ; Όμως και η νομιμοποίηση της νοθείας και του εκφυλισμού δε μπορεί να μείνει ασχολίαστη. Γι’ αυτό με δυο ανακοινώσεις, το ΜΕΤΑ και το ΜΕΤΑ - ΕΚΑ (13/10) προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά τελικά αποκαλύπτονται περισσότερο. 
Το σωματείο εργαζομένων της ALPHA BANK αποκλείστηκε από το 29ο Συνέδριο για τους παρακάτω λόγους:
    Το σωματείο εργαζομένων της ALPHA BANK που αρνείται συστηματικά σε όλα τα τελευταία (τουλάχιστον) τέσσερα συνέδρια να φέρει νομιμοποιητικά έγγραφα, έτσι και στην οργανωτική επιτροπή του ΕΚΑ προσκομίζει μόνο το πρακτικό αρχαιρεσιών και όχι κατάσταση ψηφισάντων. Αντ’ αυτού προσκόμισε μια λίστα "ψηφισάντων" που περιείχε περίπου 2.000 λιγότερους ψηφίσαντες από αυτούς που αναφέρονταν στο πρακτικό αρχαιρεσιών. Από τη λίστα έλειπαν ονόματα τα οποία είχαν ψηφίσει πραγματικά και οι ψηφίσαντες φαίνεται να ψήφιζαν, πανελλαδικά για να βγάζουν αντιπροσώπους για την Αθήνα, κατά τον αύξοντα αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας!!!               Μάλιστα, εμφανιζόνταν να έχει ψηφίσει για το ΕΚΑ εκλεγμένος εκπρόσωπος στο ΕΚΘ, ενώ με βάση αυτήν τη λίστα δεν είχε ψηφίσει ούτε ο πρόεδρος του Σωματείου! Κατά συνέπεια και με βάση το καταστατικό του ΕΚΑ, το απερχόμενο ΔΣ του ΕΚΑ ποτέ δεν ενέκρινε τη συμμετοχή των αντιπροσώπων του συγκεκριμένου σωματείου στο 29ο Συνέδριο. Το καταστατικό του ΕΚΑ άλλωστε προβλέπει ρητά: “Άρθρο 7: … Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο υποχρεούται η Οργάνωση Μέλος με ποινή αποκλεισμού… β) να έχει αποστείλει προς τη Διοίκηση του ΕΚΑ όλα τα νομιμοποιητικά αντιπροσώπευσης πέντε (5) μέρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου”. Αυτή τη σαφή διάταξη του καταστατικού του ΕΚΑ αγνόησε επιδεικτικά η απόφαση του δικαστηρίου. Έτσι και το συνέδριο που διεξήχθη στις 22 και 23 Μάη, με απόφασή του, απέκλεισε τους αντιπροσώπους του σωματείου εργαζομένων της ALPHA BANK από τις εργασίες του και τις αρχαιρεσίες του, καθώς η διοίκηση του σωματείου δεν έφερε εμπρόθεσμα κατάσταση ψηφισάντων. Μετά τη λήξη του Συνεδρίου, στα δικαστήρια προσέφυγε το σωματείο εργαζομένων της ALPHA BANK για να ακυρώσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου.
    Αυτήν την καραμπινάτη νοθεία κάλυψε στο δικαστήριο ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΑ, Μ. Λιαγούρης, με τις πλάτες των τραπεζιτών, της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διώξει τη νομική υπηρεσία του ΕΚΑ από το δικαστήριο και να πει στην πρόεδρο του δικαστηρίου ότι το ΕΚΑ συμφωνεί το συγκεκριμένο σωματείο να πάρει κανονικά μέρος στο συνέδριο! Η κοινή στάση των εργοδοτικών και κυβερνητικών παρατάξεων δεν είναι τυχαία. Εκπορεύτηκε από την κοινή σύσκεψη των επικεφαλής τους στη ΓΣΕΕ, που είχε αποκαλύψει δημόσια η ΔΑΣ, την περίοδο του συνεδρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπου στη ΓΣΕΕ, ομονοώντας στη συνεδρίασή της στις 12/10, επιδίωξαν να φορτώσουν πάλι τις εξελίξεις στο ΠΑΜΕ και να κάνουν γαργάρα τις προωθούμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα.
    Δεν μας ξενίζει καθόλου, ένα τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν. Άλλωστε πια δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να το ομολογούν, έχουν χάσει κάθε τσίπα. Έφτασαν να λένε δημόσια στην ανακοίνωση του ΜΕΤΑ στις 13/10, αφού αποδέχτηκαν τη δικαστική απόφαση και κατέθεσαν αίτηση για ορισμό προσωρινής διοίκησης διάρκειας 4 μηνών που θα πάει σε συνέδριο ότι: “…Το εκλογικό συνέδριο να γίνει με Μητρώο και αντιπροσώπους που θα νομιμοποιηθούν με ανοιχτή διαπαραταξιακή συμφωνία και δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και νέες δικαστικές προσφυγές”!!! Τι καταστατικά, τι δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, τι συνελεύσεις και συνέδρια. Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ το θέμα είναι να τα βρίσκουν οι παρατάξεις, να κάνουν συμφωνίες σε κλειστές πόρτες και μακριά από τους εργαζόμενους, να μοιράζονται οι καρέκλες… και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Έτσι τα καταστατικά των συνδικάτων γίνονται κουρελόχαρτα στην πράξη. Τέτοια ξεφτίλα!
    Σε αυτή την προσφυγή του σωματείου της ALPHA BANK βρήκε ευκαιρία η κυβέρνηση και η εργοδοσία να εξαπολύσει νέα επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρώτη ευθύνη. Τα "δεν είδα, δεν άκουσα, δεν έχουμε αρμοδιότητα" των υπουργών της κυβέρνησης στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας συνδικάτων και συνδικαλιστών στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εργασίας αποτελούν άμεση παραδοχή ότι αυτή η εξέλιξη ευνοεί τους σχεδιασμούς της να ελέγξει ακόμα περισσότερο το συνδικαλιστικό κίνημα, να βρει ευνοϊκότερο έδαφος στην υλοποίηση της αντεργατικής της πολιτικής. Εάν νομίζουν όμως ότι έτσι θα βάλουν εμπόδια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στην οργάνωση και στους αγώνες της εργατικής τάξης είναι γελασμένοι.
    Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτό το μηχανισμό των εργατοπατέρων που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πιστός συνομιλητής στο τραπέζι των κοινωνικών διαλόγων και του κοινωνικού εταιρισμού, που θα δικαιολογεί και θα νομιμοποιεί τη σφαγή εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Και μιας και μιλάμε για τους ανθρώπους των τραπεζιτών που μοιράζονται θέσεις και χρήμα, είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας που αποκαλύπτει ότι αυτή η συνδικαλιστική αριστοκρατία (20 στελέχη) αμείβεται με παχυλούς διευθυντικούς μισθούς αξιοποιώντας τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες. Απ’ όλες τις παρατάξεις πλην των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
    Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΑ, συνολικότερα τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να ρίξουμε νερό στο μύλο του εκφυλισμού και της χειραγώγησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ δεν θα συμμετέχουν σε καμία διορισμένη διοίκηση. Οι εξελίξεις αυτές να γίνουν κριτήριο για κάθε τίμιο εργάτη και εργάτρια, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αγωνιά για την πορεία του κινήματος και για το πώς θα ορθωθούν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, για το πώς η εργατική τάξη θα περάσει στην αντεπίθεση.
     Στηρίζουμε την προσπάθεια συνδικάτων και συνδικαλιστών να οργανωθεί η αντίσταση ενάντια στην ωμή παρέμβαση της δικαιοσύνης στα συνδικάτα, προς όφελος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να υπάρξει μαζική καταδίκη και αγώνας να μην περάσει το νέο χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να μην αναγνωριστεί και να μη νομιμοποιηθεί καμία διορισμένη διοίκηση στο ΕΚΑ. Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό, μαχητικό, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της ΕΕ. Θα υπερασπίζεται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Καλούμε την εργατική τάξη της Αθήνας να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων, στις 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.
 ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Καταγγέλλουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για ακύρωση του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/110787/kataggelloyn-tin-paremvasi-tis-dikaiosynis-gia-akyrosi-toy-29oy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου