ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Ένα μεγάλο ΟΧΙ στον εφαρμοστικό νόμο και τις νέες ιδιωτικοποιήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση, είπε απόψε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στη συγκέντρωση και πορεία , ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο, ανάμεσα σε άλλες εταιρείες, περνάνε στο υπερ-ταμείο για «αξιοποίηση» από το μεγάλο κεφάλαιο η ΕΥΑΘ και η ΕΛΒΟ. Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, έδωσαν το παρόν εργαζόμενοι από την ΕΛΒΟ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, αλλά και εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς, που παίρνουν τη θέση τους στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και δίνουν τη μάχη μαζί με το ταξικό κίνημα.
Στη συγκέντρωση, χαιρέτισε ο Πασχάλης Λόγγος, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στην ΕΥΑΘ, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πολιτικής ιδιωτικοποίησης του νερού και στην εμπειρία που υπάρχει διεθνώς. Όπως είπε, «το νερό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, από ζωτικός φυσικός πόρος, κοινωνικό αγαθό, κοινωνική ιδιοκτησία, μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για το λαό, και σε πηγή αστείρευτων κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο». (Δείτε εδώ το σχετικό video).
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Ηλιού, μέλος του ΔΣ της ΕΛΒΟ και μέλος της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ. Σημείωσε, ότι «η ένταξη όλων αυτών των επιχειρήσεων στο υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου εγχώριου και διεθνούς, για "αξιοποίηση" των υποδομών που μοναδικό στόχο έχουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του».
Τόνισε πως «ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για φτηνό και ποιοτικό νερό για όλους και δυνατότητα για διαχείριση των υδάτινων πόρων για την κάλυψη των αναγκών των αγροτών, καθημερινά κόβεται η πρόσβαση σε όλο και περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να το πληρώσουν. Επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση νερού, μεταφορών και ηλεκτρικού ρεύματος. Το σύνολο των εσόδων που θα προκύψουν από αυτήν τη διαδικασία, θα εξυπηρετεί κατά 50% το κρατικό χρέος και κατά το υπόλοιπο 50% τα επενδυτικά σχέδια των ομίλων, ενώ το μάρμαρο θα πληρώσουν τόσο οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις όσο και οι λαϊκές οικογένειες με την αύξηση των τιμολογίων. Στην ΕΛΒΟ, ενώ οι υποδομές θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με μεταφορικά μέσα τον κλάδο των κατασκευών για μεγάλου μεγέθους πανεθνικά έργα και υποδομές(αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, κ.ά.), θα μπορούσαν να καλύπτουν ευρύτατες λαϊκές ανάγκες τόσο στρατιωτικού όσο και πολιτικού τύπου οχημάτων (στόλο μεταφορών, λεωφορεία, πυροσβεστικά απορριμματοφόρα, άμυνα, κλπ), κατευθύνονται στα χέρια και τους σχεδιασμούς των μονοπωλιακών ομίλων και του ΝΑΤΟ».
Κατήγγειλε το ρόλο και τις ευθύνες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και νέου (ΜΕΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) και τόνισε: «Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΥΑΘ, πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία για τα μάτια του κόσμου και μάλιστα με τρόπο που επιτείνει την λογική του συντεχνιασμού.
Στην ΕΛΒΟ η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), αρνείται να συγκαλέσει ακόμη και διοικητικό συμβούλιο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η "Πρωτοβουλία" (ΜΕΤΑ), που τον προηγούμενο μήνα έλεγε ότι με παρέμβαση του ΥΠΟΙΚ οι αμυντικές βιομηχανίες και η ΕΛΒΟ δεν θα ενταχτούν στο υπερ-ταμείο, τώρα διαδίδει ότι τάχα η ένταξη στο υπερ-ταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση, συρρίκνωση ή και οριστικό λουκέτο, αλλά αξιοποίηση, ανασυγκρότηση και δημιουργία συνθηκών βιωσιμότητας και κερδοφορίας της επιχείρησης. Και όλα αυτά την ώρα που η ΕΛΒΟ είναι ήδη σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης».
Ο Κ. Ηλιού, κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα στο μαύρο μέτωπο που συγκροτούν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, στηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Να παλέψουν ενάντια στον εφαρμοστικό νόμο και τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, να διεκδικήσουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, κάλυψη των απωλειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου