ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΘ:ΠΟΡΕΙΑ Π.Α.ΜΕ

Ιδιαίτερα μαζική και πολύ δυναμική ήταν η πορεία στη Θεσσαλονίκη μετά το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι έφτασαν στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο που ήταν φρουρούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ειδικές κατασκευές για να μην πλησιάζουν οι διαδηλωτές, παρέμειναν για αρκετή ώρα εκεί βροντοφωνάζοντας συνθήματα, ενώ η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους, στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.
«Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση - Αγώνας για την ανατροπή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, γυναίκες και νέοι από τη Θεσσαλονίκη αλλά και τους νομούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, που έδωσαν το παρόν στο προσκλητήριο του ταξικού εργατικού κινήματος.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που σε δήλωσή του τόνισε ότι η μόνη λύση «είναι ισχυρό ΚΚΕ, εργατικό λαϊκό κίνημα ισχυρό, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει ξανά η πραγματική ελπίδα μέσα στο λαό». (Δείτε εδώ τη δήλωση)
Στην πλατεία Αριστοτέλους, πήραν τη θέση τους εργάτες και υπάλληλοι, άνεργοι, από κάθε κλάδο, συγκροτημένα πίσω από τα πανό των σωματείων τους και των Επιτροπών Αγώνα, εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, «Μαρινόπουλο», «Καρυπίδη», κ.α. που παλεύουν ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια και την απληρωσιά, οι απεργοί της «Κόκα-Κόλα» που τρία χρόνια τώρα παλεύουν για ανάκληση των απολύσεων και παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, νέες δυνάμεις που γνώρισαν το ΠΑΜΕ μέσα στους αγώνες. Συγκροτημένα και με μαζικά μπλοκ πορεύτηκαν και οι Λαϊκές Επιτροπές.
Μαζί με τους εργάτες σε κοινό μέτωπο βρέθηκαν και οι αγρότες που αγωνίζονται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, οι γυναίκες μαζί με τους Συλλόγους της ΟΓΕ και οι νέοι με τις Επιτροπές Αγώνα και το ΜΑΣ.
    Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Ευθυμιάδη, γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων «Κόκα Κόλα 3Ε» Θεσσαλονίκης, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΠ. Όπως είπε: Με τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση δεν στέλνουμε μόνο μήνυμα προς την "Κόκα Κόλα", αλλά συγχρόνως στέλνουμε και μήνυμα αγώνα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα ότι δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας για χάρη της ασύδοτης κερδοφορίας της εργοδοσίας. Η δύναμη των εργαζομένων και οι λύσεις των προβλημάτων τους βρίσκονται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στην πάλη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της τάξης μας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
    Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Ρίζος Μαρούδας, από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει δισ. ευρώ που τάχα θα δοθούν για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, ήδη προετοίμασε το έδαφος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που έκανε ανάλογες εξαγγελίες. Αυτό που δεν λένε είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα ήδη τα χρωστάνε στους αγρότες και κτηνοτρόφους από τα προηγούμενα χρόνια, από προγράμματα, επιστροφή πετρελαίου, νιτρορύπανση, εξισωτικές αποζημιώσεις, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και πολλά άλλα, περίπου 800 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα που λένε θα πάνε σε χέρια μεταποιητών, επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, κανένα όφελος δεν θα έχουμε εμείς. Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί από τους αγρότες και κτηνοτρόφους, το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε. Απέναντί μας έχουμε: Την πολιτική της ΕΕ που μειώνει τις επιδοτήσεις και βάζει νέους φραγμούς στην παραγωγή. Την πολιτική των κυβερνήσεων που μειώνουν το εισόδημά μας και οδηγούν στο ξεκλήρισμα και στην αύξηση των ήδη 1,5 εκ. ανέργων. Τους μεγαλοαγρότες που προβάλουν αιτήματα με στόχο να μας διώξουν από τη γη και να τη συγκεντρώσουν πιο γρήγορα για ένα κομμάτι ψωμί στα χέρια τους. Τέτοια αιτήματα είχαν το χειμώνα με μια σειρά μπλόκα. Τους βιομηχάνους που πουλάνε τα μέσα και εφόδια πανάκριβα για να κερδοσκοπούν. Τους εμπόρους και μεταποιητές που αγοράζουν κοψοχρονιά την παραγωγή μας και συχνά ούτε καν πληρώνουν τους παραγωγούς. Τους τραπεζίτες που κερδοσκοπούν με τα πανωτόκια, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, τις παρακρατήσεις ενισχύσεων και λογαριασμών. Την κυβέρνηση όπως και τις προηγούμενες που τους στηρίζουν, τους δίνουν φοροαπαλλαγές και την ίδια στιγμή μας χαρατσώνουν. Απάντηση σε αυτή την επίθεση θα δώσουμε στους δρόμους του αγώνα σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις τους. Αυτή η συμμαχία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας προς όφελος του λαού της, με την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων. Να ξέρει η κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα μ' εμάς». (Δείτε εδώ VIDEO)

    Εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, χαιρέτισε η Ράνια Καπετανγιώργη. Όπως είπε: Μόνο ως βαρβαρότητα μπορεί να χαρακτηριστεί η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας αφού η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, τα κόκκινα δάνεια, τα λουκέτα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ο δικός μας μόχθος, ο ιδρώτας μας γίνονται προνόμια, ζεστό χρήμα για τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, τα μονοπώλια. Για αυτούς ενισχύσεις, απαλλαγές, επιδοτήσεις για να αβγαταίνουν ακόμη περισσότερο το θησαυρό τους. Για εμάς τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Η πολύκροτη δίκαιη ανάπτυξη είναι με τα δικά μας λεφτά αλλά για άλλες τσέπες, στην κερδοφορία μερίδιο έχει μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε. Αταλάντευτα οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ συνεχίζουμε τον οργανωμένο αγώνα. (Δείτε εδώ VIDEO)

    Την κεντρική ομιλία έκανε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που τόνισε μεταξύ άλλων πως «μαζί με τους συμμάχους μας αγρότες, ΕΒΕ, φοιτητές και σπουδαστές απευθύνουμε κάλεσμα για οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο, χωριό και γειτονιά, σχολή. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση και αγώνας για ανατροπή, το σύνθημά μας. Ή εμείς ή τα μονοπώλια. Άλλη λύση δεν υπάρχει».
Σχολιάζοντας το κυβερνητικό σύνθημα περί «δίκαιης ανάπτυξης» υπογράμμισε ότι «από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός καλεί τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό να κάνουν νέες θυσίες για την περιβόητη "δίκαιη ανάπτυξη", θέλοντας να μας πείσει ότι από την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων θα έχουμε και εμείς όφελος. Λένε ότι μπορεί να χρειάστηκε να πάρουν επώδυνα μέτρα, να μειωθούν οι συντάξεις, να έχασες το ΕΚΑΣ, να μην καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, αλλά οι επενδύσεις έρχονται, οι στόχοι ξεπερνιούνται, πετύχανε τετραπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα, έρχεται ανάκαμψη, θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι.
Τα ίδια επιχειρήματα που έλεγαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα ίδια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθώντας να μας πείσουν ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή…
Η ανάκαμψη που μας τάζουν είναι για τα κέρδη των λίγων, βασική της προϋπόθεση είναι η χειροτέρευση της δικής μας ζωής, το θάψιμο των δικαιωμάτων μας. Έχουμε πείρα από τη "δίκαιη ανάπτυξη". Έχουν πείρα τα εκατομμύρια που πήραν τα "μπιλετάκια" εφορίας, ΕΝΦΙΑ και θα μετράνε τη ζωή τους σε δόσεις τους επόμενους μήνες. Έχουν πείρα οι 48.000 χιλιάδες οικογένειες που δεν θα βρουν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους. Έχουν πείρα οι χιλιάδες που βίαια η δουλειά τους έγινε από 8ωρη, δίωρη και τρίωρη, που οι μέρες εργασίας τους έγιναν από πέντε, τρεις και δύο την εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου