ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Μαζική συμμετοχή στη συναυλία για ανέργους και εργαζόμενους.
Απάντηση στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης που δίνει δώρο στους εργοδότες ακόμη και το επίδομα ανεργίας έδωσαν, το απόγευμα της Πέμπτης 1η Σεπτέμβρη, άνεργοι και εργαζόμενοι που συμμετείχαν μαζικά στην αγωνιστική συναυλία που οργανώθηκε με πρωτοβουλία έξι ταξικών συνδικάτων της Θεσσαλονίκης.
Η μελωδική αγωνιστική κινητοποίηση εντάσσεται στις δράσεις του ταξικού κινήματος στην πορεία προς το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.
Άνεργοι, από επιχειρήσεις του εμπορίου, από τους κλάδους των κατασκευών, των χημικών βιομηχανιών και μια σειρά άλλους χώρους και κλάδους, μαζί με τις επιτροπές ανέργων των Σωματείων τους και τις Λαϊκές Επιτροπές, έδωσαν το παρόν στη χθεσινή αγωνιστική συναυλία.
Με τα τραγούδια τους, τους συντρόφεψαν οι καλλιτέχνες Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Νίκος Κατσίκας και Γιώργος Φανάρας.
Από το βήμα, της εκδήλωσης, ο Νίκος Τοσιούδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, κάλεσε τους άνεργους και τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων τους, να μη συμβιβαστούν με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Να απαντήσουν αγωνιστικά και να περάσουν στην αντεπίθεση, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, οι βιομήχανοι υποκρίνονται όταν "χύνουν μαύρο δάκρυ" για τους άνεργους. Αξιοποιούν την ανεργία για να πιέσουν μισθούς και δικαιώματα. Η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας δημιουργεί νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, νέο μηχανισμό μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις. Ένα επίδομα, που στηρίζεται αποκλειστικά στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων, μετατρέπεται σε άμεση ενίσχυση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα.
(...) Η ανάπτυξη που μας σερβίρουν κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες δεν χτυπά το πρόβλημα της ανεργίας. Τώρα είναι η ώρα ο κάθε άνεργος να οργανωθεί στις επιτροπές ανέργων των σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών. Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Και κάλεσε τους άνεργους να δυναμώσουν την πάλη για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Με τη μαζική συμμετοχή και στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται τη Δευτέρα 5/9 στον ΟΑΕΔ, να απαιτήσουν:
  • Άμεση κάλυψη Όλων των Ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
  • Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.

Επόμενοι σταθμοί στην πορεία προς τη ΔΕΘ

Τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου για τα οξυμένα προβλήματα των ανέργων.
Την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ και στις 11 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στο ΕΚΘ, συνέντευξη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων των Αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου