ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΜΑΡΙΝΙΠΟΥΛΟΥ" Β.Ε: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!


    Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος».
Την Παρασκευή 22 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα, με απόφαση του σωματείου τους προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
     Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύσσει το σωματείο, διεκδικώντας την καταβολή του μισθού και του επιδόματος αδείας, παλεύοντας συνολικά για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της «εξυγίανσης» και του «λουκέτου».
    Στην Αττική, τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής), μετά τη στάση εργασίας που προκήρυξαν για τους εργαζόμενους στον «Μαρινόπουλο», απευθύνουν κάλεσμα συνέχισης των κινητοποιήσεων.
    Στην κοινή τους ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Καλούμε τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων στα καταστήματα που έστησαν Επιτροπές Αγώνα για να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο με όλα τα καταστήματα, ώστε να δώσουμε συντονισμένη αγωνιστική απάντηση, να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγώνας μας».
    Σήμερα, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος, Γιάννη Δελή, βρέθηκε στο κατάστημα της «Carrefοur - Μαρινόπουλος» στην Ευκαρπία και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Αύριο Σάββατο, οι περιοδείες συνεχίζονται σε καταστήματα του ομίλου στα εμπορικά κέντρα «Μακεδονία» και πρώην «City Gate».

2 σχόλια:

  1. Οι επιχειρήσεις πτωχεύουν οι “ιδιοκτήτες” ποτέ!!!
    Ο πρόσφατος έλεγχος τίτλων που διενεργήσαμε στα υποθηκοφυλακεία απέδειξε, ότι από την ακίνητη περιουσία ύψους τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων (αντικειμενική αξία) που είχε η εταιρεία το έτος 2010, σήμερα δεν υπάρχει παρά πολύ μικρό μέρος αυτής, ένα τμήμα έχει μεταβιβαστεί σε Τράπεζες έναντι χρεών, το δε μείζον στο ανωτέρω fund στο Κατάρ, η δε Μαρινόπουλος υπέγραψε αμέσως μετά τις μεταβιβάσεις μισθωτήρια συμβόλαια με τεράστια ενοίκια στους καινούργιους “ιδιοκτήτες”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εργαζόμενοι στον «Μαρινόπουλο» να επαγρυπνούν για τη θέση εργασίας και τα δικαιώματά τους, καθώς δεν προκύπτει ότι στο σύνολό τους θα απορροφηθούν σε μια πιθανή μεταβίβαση της εταιρείας και ότι θα διατηρηθούν όλα τα προηγούμενα κεκτημένα που αφορούν την προϋπηρεσία, το ύψος των αποδοχών, άλλα στοιχεία της Σύμβασης και των όρων εργασίας.

    Να οργανώσουν τον αγώνα μαζί με όλη την εργατική τάξη, συνειδητοποιώντας την ανάγκη να ανασυνταχθεί το κίνημα που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, για την κάλυψη απωλειών της περιόδου της κρίσης, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

    Να δουν τον αντίπαλο συνολικά, ο οποίος είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που κλείνει τις επιχειρήσεις, οδηγεί μαζικά στην ανεργία, εντείνει την εκμετάλλευση. Οι εργάτες μπορούν να ζήσουν χωρίς αφεντικά, δηλαδή να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία, οι επιχειρήσεις να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής οικονομίας που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
    http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/102492/i-stasi-poy-tha-kratisoyn-oi-ergazomenoi-ston-marinopoylo-ehei

    ΑπάντησηΔιαγραφή