ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ



Έφτασαν στο Σύνταγμα οι οδοιπόροι.

Η εκκίνηση της πορείας από την Πάτρα.


 








Τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στη μεγάλη πορεία για την ανεργία, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» που ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη, από την Πάτρα έφτασε στην Αθήνα, την Κυριακή 10 Απρίλη, εξέφρασαν συνδικάτα και ομοσπονδίες του εξωτερικού:

- Συνδικαλιστική Οργάνωση ΛΕΦΤ ΜΠΛΟΚ Αυστρίας
- Πανπακιστανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (APFUTU)
- Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό Πορτογαλίας (FESAHT)
- Συνδικαλιστικές Οργανώσεις - Μέλη της ΠΣΟ στην Κολομβία
- Συνδικαλιστικές Οργανώσεις - Μέλη της ΠΣΟ στη Χιλή
- Ομοσπονδία Εργαζομένων Μπαγκλαντές (Bangladesher)
- Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, ΠΕΟ Κύπρος
- Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Πορτογαλίας (CGTP -IN)
- Συνδικάτο Δασκάλων Κύπρου KTOEOS
- Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων του Νεπάλ NEGEO
- Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας Naklyat - Is
- Πανινδική Ομοσπονδία Συνταξιούχων
- Ένωση Συνδικάτων Βάσης Ιταλίας - USB
- Συνδικάτο Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης Σουηδίας, SEKO KLUBB 111
Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους εκφράζουν τα συνδικάτα που συμμετείχαν στη Βαλκανική Συνάντηση Συνδικάτων που κάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα οι Συνομοσπονδίες εργαζομένων ΡουμανίαςΑλβανίαςΣερβίας και Κύπρου και ομοσπονδίες και συνδικάτα εργαζομένων από Τουρκία, Βουλγαρία και Βοσνία.
Επίσης, τη στήριξή τους εξέφρασαν οι Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις:
- Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στην Εκπαίδευση της ΠΣΟ (FISE)
- Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ
- Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ-EUROF
- Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία-WFTU




    Με ένα μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα από την Πάτρα.
Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Ανέργων, φορείς του λαϊκού κινήματος από την Αττική και άλλες περιοχές, αγκάλιασαν του οδοιπόρους και την πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας όπως ακριβώς η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο αγκάλιασε τα δικά τους αιτήματα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, τον αγώνα τους κατά της ανεργίας.
Όπως σε όλη την διαδρομή της από την Πάτρα, έτσι και στην Αθήνα, απ' όπου πέρασε η μεγάλη πορεία προκάλεσε ενθουσιασμό και συγκίνηση, απέσπασε το χειροκρότημα και σε κάθε μέτρο της κέρδιζε καινούργιους οδοιπόρους και αγωνιστές.
Η ολοκλήρωση της πορείας στο Σύνταγμα, δεν ήταν παρά ένας σταθμός στην σκληρή αναμέτρηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τις πραγματικές αιτίες που γεννούν την ανεργία, το σύστημα που την γεννά και την αναπαράγει, την πολιτική και τα κόμματα που πετάνε ένα ξεροκόμματο και αυτό όχι σε όλους του ανέργους.
Όλα τα σφυριά χτυπάνε τώρα για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας. Όπως έλεγε και το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης πορείας «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη της γραμμή».
«Η συγκέντρωση απόψε εδώ στο Σύνταγμα δεν είναι το τέλος της μεγάλης πορείας που είχε αρχή την Πάτρα. Είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων δυναμικών αγώνων», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του από την συγκέντρωση. (Δείτε εδώ την δήλωσή του).

Συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Ακολούθησε η συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή των Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Λεμπέση, Σταυρούλας Μανωλοπούλου, Γιώργου Μεράντζα, Νατάσσας Μουσάδη, Πάνου Μπούσαλη, Σοφίας Παπάζογλου, Γιώρου Σαρρή και των συγκροτημάτων  των Χρυσόστομου Καραντωνίου  και Πάνου Παπαϊωάννου, των Kollektiva και των «Υπεραστικών». Την συναυλία άνοιξε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πάτρας.



Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας και των χιλιάδων συναγωνιστών που συμμετέχουν στην μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία. Στην πορεία που ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απρίλη. Το σύν-θημα δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα είναι αυτό που ενώνει άνεργους και εργαζόμενους στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει στο σπίτι της τουλάχιστον ένα άνεργο. Στο 25% έχει φτά-σει η επίσημη ανεργία χωρίς σε αυτό το ποσοστό να συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (5μηνα, voucher κ.ά.) ή αυτοί που εργάζονται 1, 2 ή 3 ήμερες την εβδομάδα και οι απλήρωτοι που έχουν φτάσει το 1 εκατομμύριο.
Η πάλη ενάντια στην ανεργία δεν είναι μόνο υπόθεση των ανέργων, αφορά το σύνολο των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι υπόθεση του κάθε Σωματείου να αναπτύξει πολύμορφους αγώνες και να προτάξει τα αιτήματα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων που έχουν πεταχτεί στην ανεργία. Οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και αυτοί που δουλεύουν στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανερ-γίας είναι χιλιάδες και συνεχώς ο αριθμός αυτός μεγαλώνει. Βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και πολυεθνικές με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων έχουν εξαπολύσει ανελέητη επίθεση σε κάθε εργατικό δικαίω-μα και κυρίως στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγού-μενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, το δικαίωμά μας στη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, φέρνει οδοστρωτήρα μέτρων που δεν αφήνουν καμία λαϊκή οικογένεια στο απυρόβλητο. Καταδικάζει στην ανεργία ή στη μισοδουλειά, στα διάφορα προ-γράμματα ψευτοκατάρτισης, στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, εξασφαλίζοντας για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο, στρατιές τσάμπα και ανασφάλιστων εργατών!
Η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα μας αφορά όλους. Το ζήτημα της ανεργίας και της διεκδί-κησης άμεσων μέτρων προστασίας και στήριξης των ανέργων που να καλύπτουν το σύνολο των ανα-γκών των ανέργων σήμερα, αφορά τους ανέργους, αφορά όμως και τους εργαζόμενους.
* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
* Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
* Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
* Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
* Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Από την άφιξη στην πλ. Συντάγματος
     Με το σύνθημα «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή», οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Αθήνας υποδέχονται τους οδοιπόρους από την Πάτρα.
Η πλατεία Συντάγματος δονείται από συνθήματα, καθώς σιγά σιγά, οι οδοιπόροι μπαίνουν στην πλατεία.  Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η δημοτική αρχή Πάτρας, με επικεφαλής το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, πηγαίνει στη Βουλή, προκειμένου να παραδώσει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για την ανεργία. Το ψήφισμα παραδόθηκε στην αντιπορόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου
Σύντομη στάση στην πλατεία Μεταξουργείου, πραγματοποιούν οι οδοιπόροι της μεγάλης πορείας Πάτρα - Αθήνα, λίγο πριν ανηφορίσουν για τον τερματισμό στην πλατεία Συντάγματος.
Οι οδοιπόροι έχουν συνεχώς συντροφιά τα κορναρίσματα και τις επευφημίες των περαστικών οδηγών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν η κεφαλή έμπαινε στην πλατεία, η ουρά ήταν στο ύψος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
 Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, έχοντας στο πλευρό της τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος, Θανάση Παφίλη, έχουν συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου να της παραδώσουν το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανεργία.


Θερμή υποδοχή, με χειροκροτήματα και το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι στην πορεία δηλώνοντας έτοιμοι να παραλάβουν τη σκυτάλη.
Μαζί με τους εκατοντάδες εργαζόμενους και ανέργους, αλλά και τους κομμουνιστές δημάρχους, την πορεία υποδέχθηκε στο Παλατάκι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ την δήλωσή του)
«Δεν τους βαστάνε μόνο τα πόδια τους, το λέει και η καρδιά τους», τόνισε παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Καραγιάννης, αντιδήμαρχος αθλητισμού. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Χαϊδαρίου της ΟΓΕ (Δείτε εδώ τον χαιρετισμό) και της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω (Δείτε εδώ τον χαιρετισμό).
Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη και τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία, των κατοίκων και των φορέων της πόλης, την πορεία καλωσόρισε ο δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος. «Σας καλωσορίζουμε στο Χαϊδάρι και στη Δυτική Αθήνα της υποβάθμισης, των δεκάδων χιλιάδων ανέργων, των κλειστών μαγαζιών, βιοτεχνιών, εργοστασίων, όπου κανένα σφυρί δεν χτυπάει στα γιαπιά, όπου το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 30% και στη νεολαία το 60%», σημείωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Η πορεία κατά της ανεργίας είναι μάθημα αγώνα κυρίως για τις νέες γενιές. Ένα μάθημα που πρέπει να προστεθεί στην αγωνιστική δράση των εργατικών σωματείων, των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών που δίνουν καθημερινούς αγώνες για να αποκρούσουν την αντεργατική λαίλαπα», είπε και πρόσθεσε την ανάγκη για προετοιμασία της 48ωρης απεργίας. (Δείτε εδώ την ομιλία του)

Από την πλατεία του Χαϊδαρίου, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, επανέλαβε ότι ο αγώνας δεν είναι μια φωτοβολίδα. «Είναι το αντίθετο, είναι το ξεκίνημα, θα έχει συνέχεια και αυτό θα το οργανώσουμε εμείς. Θα το οργανώσουν οι άνεργοι, η νεολαία μας, αυτοί που εργάζονται και δεν μπορούν να απολαύσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους. Αυτοί θα είναι αύριο οι πρωταγωνιστές», τόνισε και κατέληξε: «Δεν μπορούν τα εκατομμύρια του χρήματος να νικήσουν τα εκατομμύρια των αγωνιστών της ζωής». (Δείτε εδώ την ομιλία του)
Μέχρι τις 3 μ.μ. που η πορεία θα ξεκινήσει για τον τελικό της προορισμό, οι οδοιπόροι ξεκουράζονται, ενώ το χορευτικό συγκρότημα από το Στέκι Εργαζομένων τους κρατά συντροφιά στήνοντας χορό στην πλατεία.


Ξεκίνησε η πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Ελευσίνα, όπου διανυκτέρευσε. Στις 11 π.μ. θα φτάσει στο Χαϊδάρι όπου θα γίνει συγκέντρωση υποδοχής από σωματεία και συνδικάτα.
Οι οδοιπόροι θα διασχίσουν τα τελευταία 20 χιλιόμετρα μέχρι το Σύνταγμα όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στις 6 το απόγευμα.

Για 7η μέρα συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, η πορεία θα ξεκινήσει από τα Μέγαρα και αφού διανύσει περίπου 23 χιλιόμετρα θα καταλήξει στην Ελευσίνα, όπου οι οδοιπόροι θα διανυκτερεύσουν.
Η πορεία έχει διανύσει μέχρι τώρα 173 χιλιόμετρα και θα ολοκληρωθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή 10 Απρίλη όπου θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή Συνδικάτων - Ομοσπονδιών και Επιτροπών Ανέργων, αλλά και συναυλία.
Σήμερα το πρωί, από την πλατεία Καραϊσκάκη αναχώρησαν πούλμαν που δρομολόγησαν Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς του κινήματος με προορισμό τα Μέγαρα, για να συναντήσουν τους οδοιπόρους και να βαδίσουν μαζί τους μέχρι την Ελευσίνα.
Πούλμαν που δρομολόγησαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και ΔΣ/ΑΕΝ αναχώρησαν το πρωί και από την πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά με κατεύθυνση τα Μέγαρα.
Την Κυριακή στις 7.30 π.μ. θα αναχωρήσουν πούλμαν για τη Ελευσίνα από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Ομοσπονδίες και Συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή.



Πλησιάζοντας ΜΕΓΑΡΑ ..

Σβήνουν χιλιόμετρα στο πέρασμά τους

Στην Κόρινθο χτες, στους Αγ. Θεοδώρους σήμερα


Αντίστροφα μετρά πλέον τα χιλιόμετρα η μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή από την Πάτρα και θα φτάσει την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα. Εχοντας διανύσει ήδη 132 χιλιόμετρα μέχρι την Κόρινθο, όπου έφτασε χτες, θέλει ακόμα 88 έως τον τερματισμό της, και βρίσκεται ήδη εντός μιας ζώνης όπου εναλλάσσονται στη διαδρομή κουφάρια εργοστασίων και σύγχρονα εργασιακά γκέτο.
Μετά τη μεγάλη εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Ξυλόκαστρο για την υποδοχή της πορείας, χτες οι πεζοπόροι πέρασαν από Μελίσσι, Κιάτο, Βέλο, Λέχαιο, για να καταλήξουν στην Κόρινθο.
Οσο η μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία πλησιάζει στην Αθήνα και τη μεγάλη κορύφωσή της, τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή το απόγευμα, τόσο πιο θερμή γίνεται η υποδοχή του κόσμου. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Πάτρας «έχει συμπαρασύρει και όλους τους δήμους στο διάβα της», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε σε έναν από τους χαιρετισμούς στο Κιάτο, τον πρώτο σταθμό της χτεσινής διαδρομής.
Στην είσοδο της πόλης, στον «Πευκώνα», οι διαδηλωτές πήραν μια σύντομη ανάσα δροσιάς στο πάρκο με τα πεύκα και ενώθηκαν με εκείνους που περίμεναν στο σημείο για να μπουν όλοι μαζί στο κέντρο της πόλης, κάπου 2 χλμ. μακριά. Μπαίνοντας στην πόλη, οι στιγμές είναι συγκινητικές: Κόσμος έξω στα δεκάδες μικρομάγαζα, στα μανάβικα, στα καφενεία, στα συνεργεία, στα καταστήματα με τα σιδηρικά. Σε ένα φούρνο, με τις αλευρωμένες ποδιές έχουν βγει έξω όλοι οι εργαζόμενοι και χειροκροτάνε. Μια γυναίκα πάνω στο ποδήλατο γνέφει με το χέρι. Το ίδιο και άλλες από τα μπαλκόνια πάνω από τις απλωμένες μπουγάδες. Από παντού ακούς ένα «καλώς τα παιδιά μας», «μπράβο δήμαρχε», «μπράβο παιδιά». Η πορεία ανταποδίδει το χαιρετισμό με απανωτά συνθήματα «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις», «Εδώ, εδώ, μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ». Στα δυο αυτά χιλιόμετρα έως την κεντρική πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο, όπου έγιναν οι χαιρετισμοί, η πορεία «φουσκώνει», σχεδόν διπλασιάζεται.
Αυτή η πορεία είναι μια μεγάλη εξόρμηση που απ' όπου περνάει σπάει την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, προσπερνάει λυτούς και δεμένους που 'χουν ξαμοληθεί εναντίον της, δίνει ανάσα και αισιοδοξία στο λαό.
Στο δρόμο του αγώνα και η νέα βάρδια της εργατικής τάξης που ξεκινά τη ζωή της με το χαρακτηρισμό «άνεργοι»
Στην υποδοχή μπροστά από το Δημαρχείο Κιάτου, την πορεία υποδέχονται ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, Παναγιώτης Κόλιας, ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ, Γιάννης Κελάρης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Διμηνιού «ΑγκαλιάΖΩ»Μ Αθανασία Κούγια, ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, Στρ. Παγδάτογλου, ενώ παρευρίσκονται και από άλλους φορείς, όπως ο Φιλοπρόοδος - Μορφωτικός Σύλλογος Διμηνιού «Η Αναγέννησις» και ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη».



    Η μεγάλη συγκέντρωση υποδοχής των οδοιπόρων, στο πλαίσιο της πορείας Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Κορίνθου, σφράγισε με επιτυχία την 4η ημέρα της κινητοποίησης.
Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορινθίων «Η Τερψιχόρη» και τραγούδια από το συγκρότημα «Τα Χάλκινα Κορίνθου» και την «Ρεμπέτικη Παρέα».
Νωρίτερα έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό, τον πρόεδρο του ΕΚ Κορίνθου Κώστα Κατεμή, τη Φρόσω Τσαρμπού από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου, τον Ηλία Τσολακίδη εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Γ. Τριπικέλη πρόεδρο της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και του Κοινωνικού Ιατρείου.
Στην μαζική συγκέντρωση μίλησε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Οι οδοιπόροι θα διανυκτερεύσουν στην Κόρινθου ολοκληρώνοντας την 4η ημέρα της πορείας.
Η μεγάλη συγκέντρωση υποδοχής των οδοιπόρων, στο πλαίσιο της πορείας Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Κορίνθου, σφράγισε με επιτυχία την 4η ημέρα της κινητοποίησης.
Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορινθίων «Η Τερψιχόρη» και τραγούδια από το συγκρότημα «Τα Χάλκινα Κορίνθου» και την «Ρεμπέτικη Παρέα».
Νωρίτερα έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό, τον πρόεδρο του ΕΚ Κορίνθου Κώστα Κατεμή, τη Φρόσω Τσαρμπού από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου, τον Ηλία Τσολακίδη εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Γ. Τριπικέλη πρόεδρο της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και του Κοινωνικού Ιατρείου.
Στην μαζική συγκέντρωση μίλησε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Οι οδοιπόροι θα διανυκτερεύσουν στην Κόρινθου ολοκληρώνοντας την 4η ημέρα της πορείας.


     Προς το Λέχαιο κατευθύνονται οι οδοιπόροι στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της πορείας Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία.
Λίγο λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα η πορεία έφτασε στο Βραχάτι όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Βέλου - Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής χαιρέτισαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Καλλίρη και ο πρόεδρος ΝΠΔΔ «Ανέλιξη», Ανδρέας Σιάχος, οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξη και την συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων. (Δείτε εδώ βίντεο με τον χαιρετισμό της Μαρίας Καλίρη).
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε για την υποδοχή, η οποία όπως σημείωσε, «μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε, ενωμένοι, δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»


 http://www.902.gr/eidisi-synehomenis-rois/ergazomenoi-symmahia/93726/ekti-mera-tis-megalis-poreias-diadromi-ag

5 σχόλια:

  1. ο αγωνιστής δήμαρχος της Πάτρας έδειξε τον δρόμο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που γεννάει η σαπίλα του καπιταλισμού και σίγουρα ο δρόμος αυτός δεν είναι το ρουσφέτι, το γλύψιμο και το παρακαλετό, αλλά ο αγώνας για μια ζωή αξιοπρεπή, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπως αξίζει στο γένος του ανθρώπου το 2016 με τόσο παραγόμενο πλούτο, με τόσο ανεπτυγμένη επιστήμη, με τόσο εξελιγμένα μέσα παραγωγής.

    Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση της Πάτρας έδειξε τους δρόμους της λαϊκής πάλης, γιατί στους δρόμους αυτούς θα κριθεί το δίκιο, όπως στους δρόμους κρίθηκε το δίκιο σ’ όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που κορόιδεψαν με τόσο χυδαίο και ξετσίπωτο τρόπο τον λαό, όσο κανένας άλλος μέχρι τώρα δεν τον είχε κοροϊδέψει.
    Αυτοί είναι που κατηγορούν τον Πελετίδη και τον Κουτσούμπα για λαϊκισμό! Πάει να πει ότι αφού τους κατηγορούν τέτοιου ήθους και πρακτικής όντα, πρέπει να αισθάνονται περήφανοι γιατί κάνουν καλά τη δουλειά τους από την πλευρά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων. Το πρόβλημα θα ήταν αν θα τους παίνευαν όλα αυτά τα καρναβάλια που μαγάρισαν κάθε τι αριστερό και προοδευτικό, δηλώνοντας μέχρι και κομμουνιστές! Πάει να πει ότι αύριο το Σύνταγμα θα ομορφύνει και ο άνθρωπος θα ψηλώσει λίγο ακόμα το μπόι του με το λιθαράκι όσων σχεδίασαν κι όσων περπάτησαν την πορεία αυτή, στο μεγάλο δρόμο για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς και της ανεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόχος είναι να αναδειχτεί το ζήτημα της ανεργίας και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για την προστασία των ανέργων, αλλά και να αποτελέσει το συλλαλητήριο ένα αποφασιστικό βήμα οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε και αποφασίζουν κυβέρνηση – κουαρτέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οταν για να βρεις δεν υπάρχει πια καμιά δουλειά
    πρέπει ν' αντισταθείς!
    Πρέπει ολάκερο το κράτος
    τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρεις
    μέχρι να γίνεις ο ίδιος του εαυτού σου εργοδότης
    και τότε
    πάντα διαθέσιμη δουλειά για σένα θα 'χει.
    Οταν για την αδυναμία σας σας περιγελούν
    δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο
    πρέπει έτσι να φροντίσετε
    που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί
    τότε μεγάλη δύναμη πια θα 'στε
    να σας περιγελάει τότε δε θα τολμά κανείς."
    Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H στιγμή της υποδοχής, στο Χαϊδάρι, είναι δύσκολο να περιγραφεί.
    Άνθρωποι στα πεζοδρόμια, στην άσφαλτο, σκαρφαλωμένοι στα πεζούλια, στα παγκάκια, στα '΄δεντρα και όπου αλλού μπορούσε ο καθένας, αποθέωναν με φωνές, συνθήματα, ζητωκραυγές και μπράβο, τους οδοιπόρους που με σηκωμένες τις γροθιές πίσω από τα πανό και τις σημαίες τους, έμπαιναν περήφανοι, συγκινημένοι και χαμογελαστοί στην πλατεία Δημαρχείου.
    O Κ.Πελετίδη χόρευε μετά από 220 χλμ πορεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή