ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


 
  Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό σε εγρήγορση, καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες, μετανάστες & στους λαούς που πλήττονται.
    Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της πόλης μας να εκφράσει την άμεση ανταπόκριση του σε   συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  για την ανακούφιση των προσφύγων και μεταναστών που εγκλωβίστηκαν στο στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου» στα Διαβατά.
Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουν συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης την Τρίτη 2 Μάρτιου και ώρα 17:30 στο Αγ. Βενιζέλου και μεταφορά τους στις 18:00 στο στρατόπεδο στα διαβατά.
    Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Όχι άλλα νεκρά παιδιά! Όχι άλλοι νεκροί άνθρωποι! Εκφράζουμε αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη για τα συνεχή πολύνεκρα ναυάγια στις θάλασσές μας.
    Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην Συρία και αλλού. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Αποδέσμευση της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
    Το ΝΑΤΟ είναι, δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Σκοτώνει τους λαούς. Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος - που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν - γίνεται μοχλός πίεσης στις επιδιώξεις συγκυριαρχίας και συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την "ομπρέλα" των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη και σε άλλες χώρες της περιοχής, που θα προκαλέσουν νέους πρόσφυγες.
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιθυμεί «αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας στην περιοχή», εμπλέκοντάς μας ακόμη πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Μυρίζει μπαρούτι και πόλεμο η περιοχή μας και όλη η γη! Κανένας λαός να μη χύσει το αίμα του για ξένα προς την τάξη του συμφέροντα.
    Η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, σωματείων και φορέων της πόλης μας και πανελλαδικά αποτελεί χαστούκι στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να χύσουν το δηλητήριο τους και να αθωώσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων αυτών των χρόνων, αλλά και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
    Και αυτοί και εμείς είμαστε θύματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται σε όλο τον κόσμο, για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Τα μονοπώλια, μέσω των κυβερνήσεών τους, μέσω του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έβγαλαν τα όπλα στις χώρες καταγωγής των προσφύγων, εξαιτίας των ανταγωνισμών τους. Είναι ένας άλλος τρόπος υπεράσπισης των συμφερόντων τους: υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι - υπάρχει και ο πόλεμος! Δεν διστάζουν να χύσουν άφθονο αίμα προκειμένου να πετύχουν τους οικονομικούς στόχους τους, που δεν είναι άλλοι από την συνεχή εξασφάλιση όλο και μεγαλυτέρων κερδών στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.
    Οι εγκαταστάσεις τύπου hotspots δεν έχουν σχέση με αλληλεγγύη και φιλοξενία, αλλά υπηρετούν τη στρατηγική των μονοπωλίων της ΕΕ για τον εφοδιασμό τους με επιλεγμένο και φθηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και θα οδηγήσουν τη μεγάλη μάζα των προσφύγων και μεταναστών σε εγκλωβισμό τους στη χώρα μας ή σε μαζικές απελάσεις. Οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς στη θάλασσα του Αιγαίου. Επιμένουμε στην έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ, σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, στελεχωμένα από προσωπικό των κρατικών δομών υγείας και όχι των ΜΚΟ, που στο όνομα του εθελοντισμού, λυμαίνονται το χώρο με επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων. Απαιτούμε γρήγορη μετακίνηση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, είτε στα νησιά, κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους.
    Το ζήτημα να λύνεται στις χώρες της πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία κυρίως, η Ιορδανία, ο Λίβανος. Να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου, η ΣΕΓΚΕΝ και η ΦΡΟΝΤΕΞ. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε άλλες χώρες. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες:

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης
- Ατομικά νερά /χυμούς
- Γάλα μακράς διάρκειας
- Ατομικές συσκευασίες μπισκότων/ κρουασάν / φρυγανιών
- Ατομικές μαρμελάδες/ βούτυρα
- Ζάχαρη
- Κονσέρβες
Είδη προσωπικής υγιεινής
- Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια
- Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και γενικά είδη υγιεινής.
- Σερβιέτες
- Χαρτί υγείας
- Ξυραφάκια
Παιδικά είδη
- Μωρομάντηλα,
- Πάμπερς και πάνες
- Μπιμπερό
- Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιέ

  ΠΑΜΕ Γραμματεία Θεσσαλονίκης

                                                    

      
 












2 σχόλια:

  1. Προχωρήστε… εμπρός!. Εσείς κουβαλάτε το μέλλον πάνω σε γερές πλάτες.
    Τραβάτε μπροστά και κοιτάξτε μακριά στον ορίζοντα.

    Εκεί που θα χτιστούν οι ομορφότερες πολιτείες του μέλλοντος.
    Εκεί δεν θα υπάρχει πόλεμος.

    Το κλάμα των παιδιών μας δεν θα’ ναι γεννημένο ούτε από τον τρόμο, μήτε από τις ριπές των πολυβόλων.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ζέστη εκεί. Λευκά σεντόνια και καθαρές κουβέρτες για να σκεπάσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου.

    Ακολουθούμε πίσω σας. Ακούμε τις αναπνοές σας, το βαθύ λαχάνιασμα και το τρίξιμο των δοντιών σας.

    Στο διάβα μας θα ανοίξουμε δρόμους για να περάσετε. Γκρεμίστε σύνορα, ισοπεδώστε τις σιδερόφραχτες μητροπόλεις και τούτο τον σάπιο κόσμο.

    Σηκώστε το ανάστημα λοιπόν και ελάτε να καρφώσουμε με τόλμη τη σημαία της ανατροπής στην καρδία της Ευρώπης.
    https://www.youtube.com/watch?v=YWfDRSsSrDI

    ΑπάντησηΔιαγραφή