ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΘ

    Εκφυλισμός και παραβιάσεις καταστατικού στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Την εκφυλιστική κατάσταση και τις καταστατικές παραβιάσεις στις εργασίες του 32ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), και αναδείχθηκαν ήδη από την πρώτη μέρα, καταγγέλλει η «Εργατική Ενότητα» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.
    Η πανηγυρική έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, οπότε παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων. Από την πρώτη ώρα, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) ακολούθησαν αντικαταστατικές πρακτικές προκειμένου να μην τεθούν και συζητηθούν οι ενστάσεις από την «Εργατική Ενότητα» που αφορούσαν νόθους αντιπροσώπους οι οποίοι προέκυψαν μέσα από εκατοντάδες διπλοψηφίες.
    Tην Παρασκευή, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί με τον απολογισμό του απερχόμενου προεδρείου και με την παρουσία μόνο των αντιπροσώπων της «Εργατικής Ενότητας» και ελάχιστων από άλλες παρατάξεις.
    Οι ταξικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη διαδικασία-παρωδία και εξακολούθησαν να βρίσκονται στο χώρο συγκροτημένοι. Κάλεσαν τους αντιπρόσωπους να προσέλθουν όπως επιβάλλει το καθήκον που απορρέει από το γεγονός ότι εκλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους τους, τους χώρους και τους κλάδους τους στο Συνέδριο.
    Παρά το γεγονός ότι στην αίθουσα του συνεδρίου απέμειναν ελάχιστοι αντιπρόσωποι, η διαδικασία-παρωδία συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
    Η «Εργατική Ενότητα» καταγγέλλει ότι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ με τη στάση τους δηλώνουν ότι θέλουν ένα συνέδριο αποκλειστικά εκλογικό, όταν μάλιστα σε όλα τα σωματεία που είναι πλειοψηφία απροκάλυπτα υπονόμευσαν την επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Χαιρετισμός από το ΚΚΕ
    Την πρώτη μέρα, στις εργασίες του 32ου Συνεδρίου παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η στρατηγική της ενσωμάτωσης των συνδικάτων στη στρατηγική του κεφαλαίου, δηλαδή της στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν οδηγεί στην υπεράσπιση των εργαζομένων, δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην αναζωογόνησή του. Και βέβαια δεν οδηγεί σε φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση».

1 σχόλιο:

  1. Η φωτογραφία αν και είναι παλιά είναι ακριβός σαν να ήταν από το συνέδριο του ΕΚΘ, μετά την αποχώρηση της Εργατικής Ενότητας (ΠΑΜΕ).
    Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ, στα «καλύτερα» του, σωματεία φαντάσματα, σωματεία με δεκάδες διπλοψηφίες κλπ, κλπ. Αν σε ένα συνέδριο δεν δήξης τον καλύτερο σου εαυτό πότε θα τον δήξης;
    Από όλο αυτό, το μόνο παρήγορο ήταν η ομιλία του ΚΚΕ.

    Αννα Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή