ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΘ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



    Ενισχυμένη με αύξηση εδρών και ποσοστών, αναδείχθηκε η «Εργατική Ενότητα» (στηρίζεται από ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική μείωση των αντιπροσώπων που είχαν εκλεγεί και συμμετείχαν στο 32ο Συνέδριο του ΕΚΘ.
    Η «Εργατική Ενότητα» σημείωσε αύξηση 2,5% και παρέμεινε δεύτερη δύναμη, καταλαμβάνοντας μία επιπλέον έδρα στη Διοίκηση του ΕΚΘ και 2 επιπλέον έδρες στο Γενικό Συμβούλιο.
    Οι εργασίες του 32ου συνεδρίου του ΕΚΘ ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξής:
    Στις εκλογές για τη Διοίκηση του ΕΚΘ ψήφισαν 414 και βρέθηκαν 2 άκυρα - λευκά. Στο προηγούμενο συνέδριο είχαν ψηφίσει 493 και είχαν βρεθεί 6 άκυρα - λευκά.
Η Εργατική Ενότητα πήρε 114 ψήφους (είχε 124) και 9 έδρες (είχε 8).
Η ΠΑΣΚΕ πήρε 171 ψήφους (είχε 205) και 13 εδρες (είχε 13).
Η ΔΑΚΕ πήρε 58 ψήφους (είχε 83) και 4 έδρες (είχε 5).
Το ΜΕΤΑ πήρε 55 ψήφους (είχε 71) και 4 έδρες (είχε 5).
Η Αντεπίθεση Εργαζομένων πήρε 1 ψήφο (είχε 3).
Η Νέα Πορεία (διάσπαση της ΔΑΚΕ) πήρε 13 ψήφους και 1 έδρα.
  • Για αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ
Ψήφισαν 146 (προηγούμενα 190) και βρέθηκε ένα λευκό.
Η Εργατική Ενότητα πήρε 17 ψήφους (είχε 30) και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο (είχε 2).
Η ΠΑΣΚΕ πήρε 80 ψήφους (είχε 102) και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (είχε 8).
Η ΔΑΚΕ πήρε 23 ψήφους (είχε 21) και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο (είχε 2).
Το ΜΕΤΑ πήρε 25 ψήφους (είχε 34) και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους (είχε 2)


Η Εργατική Ενότητα εκλέγει για Δ.Σ:
Στολτίδης Λεωνίδας, Ευθυμιάδης Γεώργιος, Ηλίου Κωνσταντίνος, Καραγιάννης Γεώργιος, Κουρτζανίδης Ευστράτιος, Νιβορλής Ιωάννης, Παπαεπαμεινώνδας Γεώργιος, Τσαμπούκης Γεώργιος, Τσιαούσης Κυριάκος

H ανακοίνωσή της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ:

    Η άνοδος αυτή έχει μεγαλύτερη σημασία αν υπολογιστεί το γεγονός οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ ήταν σε πλήρη συνεννόηση και απέρριψαν τις ενστάσεις της "ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" για εκατοντάδες διπλοψηφίες και νόθους συνέδρους.
    Επιβεβαιώθηκε, για ακόμη μια φορά, ότι η σύμπραξη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) εκφράζεται με κάθε δυνατή ευκαιρία για να χτυπήσει το ΠΑΜΕ. Βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων, στη γραμμή της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος, υπηρετώντας τις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
    Το ΠΑΜΕ μέσα σε αυτές τις συνθήκες απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού.
Με τσάκισμα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, το μεγάλο όπλο στα χέρια των εχθρών των εργαζόμενων.
    Κίνημα ταξικό, αποφασιστικό με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, φόβητρο για τους εργοδότες και το σύστημα τους.
    ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε όφελος των εργαζόμενων, εκτός από τους ίδιους και το ταξικό τους κίνημα.
   Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης.
Όταν λέμε ότι οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι αιτία πολέμου, το εννοούμε!
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!.

1 σχόλιο:

  1. Άσχετο με το κείμενο, αλλά σχετικό με το συνδικαλιστικό κίνημα.
    17 Νοέμβρη: Ίδρυση του ΚΚΕ.
    Ένα από τα δυνατά σημεία του ΚΚΕ είναι βασικά αυτό που του χρεώνουν ως λάθος και αδυναμία του: πως δεν προσαρμόστηκε ποτέ δηλαδή στις καινούριες συνθήκες, της νέας τάξης πραγμάτων, και παραμένει προσκολλημένο στο ιδανικό μιας κοινωνίας χωρίς τάξεις, κράτος κι εκμετάλλευση, κολλημένο με την επανάσταση και τη δικτατορία του προλεταριάτου, από την οποία περνάει υποχρεωτικά η αίσια κατάληξη της πάλης των τάξεων, για να προσεγγίσουμε αυτό το ιδανικό.
    Είναι ευτύχημα που δε χρειάζεται να μοχθήσουμε για να το στήσουμε από το μηδέν, όσο και αν κάποιοι αναζητούν το… νέο κόμμα της εποχής μας, για να στεγάσουν σε αυτό το υπερτροφικό εγώ τους, σε περίοπτη, προβεβλημένη θέση. Όσο κι αν κάποιοι ζουν, για να δουν το ΚΚΕ να σβήνει και να πατήσουν στα συντρίμμια του για να πάρουν τη θέση του. Ακόμα και από αυτούς όμως, οι πιο έντιμοι καταλαβαίνουν πως χωρίς το ΚΚΕ τίποτα δεν μπορεί να γίνει, και θέλουν να υπάρχει, για να νιώθουν ασφαλείς να το μισούνε.
    Αρέσει δεν αρέσει…
    σε τούτη την μεριά του πλανήτη..
    Απόμεναν οι Έλληνες Κομουνιστές ….
    Να αντιστέκονται στο σκοτάδι

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή