ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Σ

Η διοίκηση της εταιρείας "Μαρινόπουλος", ανακοίνωσε το κλείσιμο καταστημάτων στην Αττική και πανελλαδικά.
Το κλείσιμο των καταστημάτων έρχεται ως συνέχεια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε: Μειώσεις μισθών, απολύσεις, κόψιμο επιδομάτων, εντατικοποίηση της δουλειάς, νέες μειώσεις μισθών, όπως διαδίδεται από αρκετά στελέχη της εταιρείας.
Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου έχει μεγάλη ευθύνη για την απραξία του σωματείου μας. Από τις προηγούμενες εκλογές έως σήμερα, μας έχει στην αναμονή, χωρίς ενημέρωση, χωρίς συσπείρωση, χωρίς οργάνωση, ανέτοιμους και απροετοίμαστους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Αντί να ασχολείται με αυτά, το προεδρείο του σωματείου είχε άλλο προσανατολισμό. Είχε τα αυτιά κλειστά στις παρατηρήσεις, στις αγωνιστικές προτάσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ.
Σταθερά από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες, με διάφορα προσχήματα κάθε φορά, επεξεργαζόταν τρόπους για το πώς θα αποκλείσει εργαζόμενους που ήταν αγωνιστές, να διαλύσει παραρτήματα του σωματείου που είχαν αγωνιστική δράση και σύγκρουση με την εργοδοσία, θα αποκλείσει συναδέλφους από τη συμμετοχή στη ζωή του σωματείου.
Την ίδια κατάσταση βλέπουμε όλοι και στη διαδικασία αρχαιρεσιών του σωματείου μας.
Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο!
Αυθαίρετοι αποκλεισμοί, άρνηση να δοθεί το μητρώο μελών στην εκλεγμένη από τη συνέλευσή μας εφορευτική επιτροπή!
Τα τελευταία 3 χρόνια διέλυσαν οι ίδιοι όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του σωματείου, αφού αποφασίζουν και διατάζουν μόνοι τους άκυρες "διαγραφές" συναδέλφων μας, που είναι υποψήφιοι, για τις οποίες δεν έχουν πάρει απόφαση το ΔΣ και η συνέλευση του σωματείου, έπειτα αυτό-παρουσιάζονται ως οι μοναδικοί ταξικοί που υπερασπίζονται το σωματείο και τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Κανένας ως τώρα δεν είχε τολμήσει να πει το πιο μεγάλο ψέμα που υπάρχει, ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεργάζονται με την εργοδοσία. Ακόμα και ο ταξικός αντίπαλος αναγνωρίζει την ταξική καθαρότητα και συνέπεια του ΠΑΜΕ.
Με αυτό το ψέμα, σε πλήρη πανικό επιτίθεται η πλειοψηφία του ΔΣ στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποδεικνύοντας πως ο κατήφορος για κάποιους δεν έχει τέλος. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι αν έχει αναπτυχθεί ένας αγώνας, μια κινητοποίηση ενάντια στην εργοδοσία στην "Καρφούρ", αυτή είχε πάντα τη σφραγίδα του ΠΑΜΕ, στη δύναμη του οποίου ήταν και πρέπει να κρατηθεί το σωματείο, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ μέσα στα καταστήματα που πρωτοστάτησαν και τώρα μπαίνουν στην πρώτη γραμμή κόντρα στην εργοδοτική επιθετικότητα και τρομοκρατία.
Οι συνάδελφοι έχουν την πείρα να κρίνουν και να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος συμβιβάζεται μπροστά στην εργοδοσία και διαπραγματεύεται μαζί της εις βάρος των εργαζομένων και ποιος την αντιπαλεύει με ταξική συνέπεια.
Αυτή την ώρα γνωρίζουν, μπροστά στη νέα επίθεση της εργοδοσίας που εκδηλώνεται με κλεισίματα καταστημάτων, ποιος καθησυχάζει συναδέλφους ότι δεν θα απολυθούν και δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία πέρα από τις συναντήσεις του προεδρείου με την εργοδοσία, ποιος προειδοποιεί και μπαίνει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης των ιδίων των συναδέλφων, κόντρα στη λογική της ανάθεσης, για να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφός μας.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Η σημερινή πλειοψηφία έχει τραβήξει το δικό της ολισθηρό και επικίνδυνο για εμάς τους εργαζόμενους δρόμο.
Δεν μας εκφράζει. Δεν εκφράζει τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν αγωνιστές εργαζόμενοι και εργαζόμενες από όλη την Ελλάδα και να παλέψουμε για Διοικητικό Συμβούλιο που θα οργανώσει την αντίσταση των εργαζόμενων, για σωματείο που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, εθνικότητα.
Η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η λογική του "τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει" είναι η θεωρία των εργοδοτών για να την πιστεύουν οι εργαζόμενοι και να μην παλεύουν για το δίκιο τους.
Είναι ραγιαδισμός και εμείς δεν το αποδεχόμαστε. Εμείς εμπνεόμαστε από το δικό μας σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους δικούς μας αγώνες των τελευταίων χρόνων: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια.
Οι υποψήφιοι με τη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΔΑΣ)
1. ΖΑΦΕΙΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Πωλήτρια, Λάρισα
2. ΚΙΑΣΙΖΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ - Ταμίας, Θεσσαλονίκη
3. ΚΟΥΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Πωλητής, Θεσσαλονίκη
4. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ - Πωλήτρια, Αθήνα
5. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Πωλητής, Θεσσαλονίκη
6. ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ - Πωλητής, Θεσσαλονίκη
7. ΛΕΚΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ - Πωλητής, Αθήνα
8. ΛΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ - Πωλήτρια, Θεσσαλονίκη
9. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΧΜΕΤ - Αποθηκάριος, Αθήνα
10. ΠΑΛΑΒΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ - Πωλήτρια, Αθήνα
11. ΠΑΛΑΔΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ - Οδηγός, Αθήνα
12. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Πωλήτρια, Σκόπελος
13. ΠΑΤΡΙΚΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ - Πωλήτρια, Λάρισα
14. ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πωλητής, Βόλος
15. ΣΤΥΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - Πωλητής, Αθήνα
16. ΤΖΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ - Πωλητής, Θεσσαλονίκη
17. ΤΣΑΡΚΑ ΕΛΕΝΗ - Πωλήτρια, Τρίκαλα
18. ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ - Πωλητής, Τρίκαλα
19. ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - Πωλητής, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου