ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΕΔΥΕΘ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα που διοργάνωσαν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Παλαιστινιακή Παροικία, εβδομήντα χρόνια μετά την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, τίμησε τα αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού σε όλο τον κόσμο, τα θύματα της βαρβαρότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη, στέλνοντας μήνυμα έντασης του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Πασχάλης Κυπαρίσσης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και χαιρέτησε ο Τζόρτζ Κασσίς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης.
Ο Πασχάλης Κυπαρίσσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι άνοιξε μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, η εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Η συνέχεια είναι γνωστή -μια ατελείωτη αλυσίδα ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Εμφύλιοι πόλεμοι, πραξικοπήματα, ωμές εισβολές για να επιβάλλουν τα άνομα συμφέροντα και την επικυριαρχία τους.
Δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα ποιο απάνθρωπα και βάρβαρα μέσα. Από τις βόμβες Ναπάλμ, που πρωτοχρησιμοποίησαν στα ελληνικά βουνά στον εμφύλιο πόλεμο 1946 -1949, από τα βιολογικά και χημικά όπλα που έριξαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους στο Βιετνάμ και σε όλη την Ινδοκίνα, από το βιολογικό πόλεμο που διεξήγαγαν δεκαετίες ολόκληρες ενάντια στην Κούβα, μέχρι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο πότισαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια.
Μέχρι το βάρβαρο αποκλεισμό των παλαιστινιακών πληθυσμών στις ελάχιστες δήθεν ελεύθερες περιοχές του, μέχρι τα σπασμένα χέρια των παιδιών του λαού της Παλαιστίνης, για να μην μπορούν να συνεχίσουν να πετούν πέτρες κατά του μισητού εχθρού.
Αυτή είναι η αντίληψη και η συμπεριφορά των ιμπεριαλιστών! Αυτή είναι η ουσία και η φύση του κεφαλαίου! Σκοτώνει και στον πόλεμο και στην ειρήνη!
Στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, ο λαός μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, πρέπει να έχουν τη δική τους σημαία! Που θα γράφει: "Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά!". Που θα δείχνει το δρόμο της κατάργησης του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος στην ιστορία της ανθρωπότητας και της δημιουργίας του νέου κόσμου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ειρήνης».
Στα αμέτρητα θύματα του παλαιστινιακού λαού από την βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους, στα οποία προστέθηκε ένα βρέφος μόλις 18 μηνών, γιατί μόνο τόσο του επέτρεψαν να ζήσει τα ακροδεξιά, εθνικιστικά κτήνη και το δολοφονικό καθεστώς, αναφέρθηκε ο Τζορτζ Κασσίς. Μίλησε για τον περήφανο και ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που πληρώνει με τραγικό τρόπο την όξυνση των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.
Από τη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ, για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ αλλά και η ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, ανάμεσα στις οποίες και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατηρούν και σταθερά επεκτείνουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία τους με το κράτος-δολοφόνο.
Ο εργαζόμενος λαός, μέσα από τη μαζική διαδήλωση, δήλωσε την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και ακέραιη πατρίδα και απαίτησε: Την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων, την απομάκρυνση των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων από την Ελλάδα, την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό με το λαό μας νοικοκύρη στο τόπο του.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία η οποία κατέληξε έξω από το αμερικάνικο προξενείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου