ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»



       

Οι εξελίξεις στα S\M Αρβανιτιδης είναι ραγδαίες. Η σελίδα «Εμποροϋπάλληλος»  θα σας ενημερώνει για ότι νέο υπάρχει με συνεχή δημοσιεύσεις.    

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους την δεύτερη μέρα της 48ωρης Απεργίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μαγαζί στην Κ.Ντηλ .






 
Μεγάλη συμμετοχή την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Σταυρούπολη . Ακολούθησε πορεία σε Σταυρούπολη και Ηλιούπολη.  





Αύριο 15/2/14  η απεργιακή συγκέντρωση θα είναι Κ. Ντηλ στης 10 π.μ   
     

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                    Μεγάλη η συγκέντρωση στην Έδεσσα φωτογραφίες





                               -------------------------------------------------------------------------------------
                                              

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Όλοι στην συγκέντρωση στην ΕΔΕΣΣΑ
την Πέμπτη 13/2/14 ώρα 6μ.μ.
στο κατάστημα στην οδό Αριστοτέλους 22
   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 14 ΚΑΙ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ με τις οικογένειες μας.
Κάθε πόλη και μία αγωνιστική συγκέντρωση.
Είμαστε πολλοί   Έχουμε το δίκιο  Έχουμε τη δύναμη
Συναδελφικά το Δ.Σ
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΡΜΑ  ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 και 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στα καταστήματα είναι γνωστή και επώδυνη για όλους μας.  Η διεύθυνση της επιχείρησης χρόνια τώρα  δεν εφαρμόζει  τους νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων,  αξιοποιεί κάθε νομοθετική ρύθμιση και νόμο για να εντείνει την επίθεση απέναντι μας, με ένα και μοναδικό στόχο η επιχείρηση να κερδίζει και εμείς ολοένα να χάνουμε, να μην μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας. Τα προβλήματα οδήγησαν στην δημιουργία του σωματείου μας.
 Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή συναδέλφων στις διεκδικήσεις του σωματείου, στις απεργίες, στις καταγγελίες, στην επίσχεση και οι συνεχείς παρεμβάσεις της διοίκησης του σωματείου σε αρμόδιους φορείς  αλλά κυρίως η αταλάντευτη στάση μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας δυσκολεύει την εργοδοσία στο να μας πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες.
Η εργοδοσία κλιμακώνει τη βαρβαρότητά της με κάθε μέσο. Στο νομό Πέλλας , όπου η  συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ΕΚΛΕΙΣΕ όλα τα μαγαζιά. Είναι ανταπεργία(LOCK OUT) που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το νόμο και είναι το πιο βάρβαρο εργοδοτικό μέτρο. Δεν λυγάμε στην τρομοκρατία τους. Έχουμε πείρα:
Είναι σίγουρο ότι θα μας χρωστούσε περισσότερα μηνιάτικα αν δεν αντιδρούσαμε.
Είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι τον πίστεψαν χάσανε (ΓΑΛΙΚΑΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ)
Είναι γεγονός ότι προσπαθεί να μας διασπάσει με τις διατακτικές και ταυτόχρονα να μειώσει τον μισθό μας, να επιβάλει ατομική σύμβαση.
Είναι γεγονός ότι μας κοροϊδεύει με τους δήθεν αγοραστές και κερδίζει χρόνο και χρήματα αυτός και εμείς φτώχεια ανασφάλεια και εξαθλίωση.
Σε όποια σχέδια και αν μεθοδευμένα προχωρεί, ένας είναι ο δρόμος για μας :
με τη δράση μας μέσα από το σωματείο να απαιτήσουμε τα δεδουλευμένα μας, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.
Καμία ανοχή καμία υπομονή. Όλοι στον αγώνα για την ζωή μας.
Από κάθε μαγαζί σε κάθε νομό, όλοι οι συνάδελφοι με τις οικογένειές μας  να πάρουμε μέρος στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που αποφασίσαμε στη συνέλευσή μας, με αιτήματα:
·       Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
·       Προστασία των θέσεων εργασίας μας σε περίπτωση μεταβίβασης.
Συνάδελφοι
ο φόβος δεν καλυτέρευσε την ζωή μας, μη λυγίσουμε στην τρομοκρατία τους
σε αυτή την κρίσιμη καμπή μην υποχωρήσουμε στις αυταπάτες που καλλιεργούν.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ με τις οικογένειες μας
14 ΚΑΙ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κάθε πόλη και μία αγωνιστική συγκέντρωση
Είμαστε πολλοί   Έχουμε το δίκιο  Έχουμε τη δύναμη
το ΔΣ
              ------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                        Προς
                                                                        Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Πέλλας
                                                                        Κοινοποίηση:
                                                                        Υπουργείο Εργασίας
                                                                        Υπουργείο Δικαιοσύνης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Σωματείου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.» εναντίον των εργαζομένων, που είναι γνωστές στις υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, στο Υπουργείο Εργασίας και στις Εισαγγελικές Αρχές.
Η επιχείρηση ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ τον τελευταίο 1,5 χρόνο συστηματικά καθυστερεί τα δεδουλευμένα και μεθοδευμένα οδηγεί τους εργαζόμενους στην παραίτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και τελικά στην απόγνωση.
Το Πανελλαδικό Σωματείο από την ίδρυσή του χρησιμοποιώντας κάθε μορφή αγώνα με ποικιλόμορφες δράσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει την βάρβαρη επίθεση που δέχεται από την εργοδοσία, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μέσα στα πλαίσια αυτών των δράσεων (απεργίες, παρεμβάσεις στο Υπουργείο)  οι συνάδελφοι στο Ν. Πέλλας  προχώρησαν από 5/2/2014 σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 5 μηνών, με παρουσία έξω από  καταστήματα του νομού τα οποία ήταν ανοιχτά. 
Την Κυριακή 9/2/2014 αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργία για 14 και 15 Φεβρουαρίου 2014. Μετά την επίδοση του εξώδικου η επιχείρηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων στο Ν. Πέλλας.
          Επειδή η ανταπεργία απαγορεύεται από το Ν.1264 άρθρο 22 παρ. 2  η Διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια της επιχείρησης που σκοπό έχει από τη μια να  τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να σταματήσει την επίσχεση εργασίας και από την άλλη να προχωρήσει τον γενικότερο σχεδιασμό της.
          Ζητάμε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και κάθε αρμόδιου φορέα, ώστε να σταματήσει η παραβίαση της νομοθεσίας και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων.

                                                Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου