ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


Καταδικάστηκε στέλεχος του ΠΑΜΕ στην Κοζάνη

Η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο και δημιουργεί ακραία αντεργατική νομολογία
Σε πέντε (5) μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χτες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης ο Βαγγέλης Δεληολάνης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης.
 Δικάστηκε με την κατηγορία της «παράνομης βίας», για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», κατά τη διάρκεια της 48ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 28 και 29 Ιούνη του 2011.
Η δίωξή του έγινε μετά από καταγγελία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης», το οποίο επιτέθηκε βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την Αστυνομία, δηλώνοντας το αντίθετο! Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός κατέθεσε ότι δε διαπίστωσε τέλεση του αδικήματος της «παράνομης βίας» εκ μέρους των συγκεντρωμένων. Η μάρτυρας κατηγορίας και υπεύθυνη του καταστήματος «Αρβανιτίδης», σε ερώτηση που της απευθύνθηκε αν ισχύουν οι καταγγελίες των σωματείων της περιοχής ότι η επιχείρηση συστηματικά καταστρατηγεί όλη την εργατική νομοθεσία κι έχει παραβεί πολλά άρθρα του ποινικού κώδικα, απάντησε: «Ναι, ισχύουν».
Επιβεβαίωσε έτσι ότι η εργοδοσία εκβιάζει, τρομοκρατεί κι έχει απλήρωτους τους εργαζομένους, ότι συστηματικά παραβιάζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ότι έχει εξαναγκάσει τους εργαζομένους - με την απειλή της απόλυσης - σε αγορά προϊόντων, ότι έχει χρεώσει σε βάρος τους τα ληγμένα προϊόντα, έχει εκβιάσει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην επιχείρηση μέρος των αποδοχών τους κ.ά. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι μέσα σ' αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, εκβιασμών και συνεχών απειλών απόλυσης η βούληση των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία ή για προσέλευση στην εργασία μόνο «ελεύθερη» δεν είναι, όπως προσπάθησε ν' αποδείξει η πλευρά της εργοδοσίας.
Παρ' όλ' αυτά, το δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της εργοδοσίας και καταδίκασε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, με το σκεπτικό ότι ασκήθηκε παράνομη βία για να εμποδιστούν εργαζόμενοι ν' αναλάβουν εργασία.
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «αυτή η πρωτοφανής καταδικαστική απόφαση ανοίγει έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, δημιουργεί μια ακραία αντεργατική νομολογία που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα των εργατικών σωματείων να παλεύουν για την επιτυχία της, το δικαίωμα στην απεργιακή περιφρούρηση. Ετσι, εργοδότες που καταπατούν τα εργατικά δικαιώματα μένουν στο απυρόβλητο, αλλά μπορούν να σέρνουν στα δικαστήρια και να πετυχαίνουν την καταδίκη συνδικαλιστών κι εργαζομένων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

1 σχόλιο:

  1. Και στην Θεσσαλονίκη η επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» έκανε μήνυση στην πρόεδρο των Εμποροϋπαλλήλων με την ίδια κατηγορία. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι πρέπει να δώσουν την απάντηση . Απλήρωτοι και άνεργοι μαζί σε κοινό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή