ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ




3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ
ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Εξόρμηση στο κέντρο της αγοράς εμποροϋπαλλήλων
και μικρών εμπόρων

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία, στις 3 Νοέμβρη απεργούμε, τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας

ότι η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. «Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου», σημειώνει.
«Σήμερα με την κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας θέλουν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων συνολικά, θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Θα φέρουν δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα οδηγούν στη βαρβαρότητα. Θα διαλύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια. Θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τη μητρότητα. Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών».
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΙΥΕ. Έχει βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, στην απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, διευκόλυναν την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.
«Στο αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπαραθέτουμε την Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), που είναι ικανή να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, να δώσει όλες τις δυνάμεις απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο», σημειώνει.
Η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών καλεί κάθε Διοικητικό Συμβούλιο, Επιτροπή Αγώνα, Σωματειακή Επιτροπή να σημάνει συναγερμό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα δηλαδή συνεδρίαση Διοικητικών Συμβουλίων, συσκέψεων σε κάθε χώρο δουλειάς που θα αντιπαλέψουν στην πράξη με μαζικούς όρους κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό κεφάλαιο.
«Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο συνολικά να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με Επιτροπές Αγώνα, Σωματειακές Επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Θεώρηση βιβλιαρίου υγείας για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο ανεξάρτητα από χρέη. Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου